23948sdkhjf

Engelsk rovdyr er taget på nordisk jagt

F-Pace er Jaguars nye performance-crossover. Karrosseriet består af 80 procent aluminium.
BRITISK Den nye Jaguar F-Pace betegnes som en performance-crossover, der er designet og udviklet til at levere den smidighed og respons og det raffinement, som alle Jaguarer er kendt for, kombineret med optimal dynamik og praktisk anvendelighed i hverdagen.

Og efter en uges testkørsel i en 2.0 D AWD R-Sport version er vi tilbøjelige til at blåstemple Jaguars egne røde roser om den dynamiske P-Pace i italiensk racing-rød lakering.

F-Pace er udviklet på baggrund af Jaguars letvægtsarkitektur i aluminium. Den kombinerer rene linjer, overflader og proportioner med funktioner, der er inspireret af F-Type, for eksempel det kraftfulde bagparti, luftindtag i kofangerne og markant baglygtegrafik.

Den markante kølergrill og den muskuløse kølerhjelm giver et hint om motorernes ydelse, for eksempel supercharged V6 med 380 hk. Elementer som de slanke full-LED-forlygter, 22 tommers fælge og det korte udhæng er detaljer fra designvisionen C-X17, der videreføres i produktionsbilen.

Jaguar Care uden begrænsning

Jaguar Care er et koncept, som indeholder tre års garanti, tre års Jaguar Assistance (vejhjælpsprogram) og tre års fri service inklusiv servicedele. (Minus sliddele som bremser, viskerblade, pærer osv).
Der er ingen kilometerbegrænsning på Jaguar Care, og pakken er inklusiv i prisen på alle Jaguar XF, XE og F-Pace modeller.

Antal service er dermed ikke begrænset inden for den treårige Jaguar Care periode.

AD Blue er indeholdt i service, ligeledes er påfyldning af sprinklervæske – top up mellem service er for brugers regning.


Genkendelig Jaguar

F-Pace har plads til fem passagerer i solid komfort. Interiøret er en blanding af eksklusive materialer og overflader, luksuriøse elementer som bagsæder med varme og elektrisk hældning samt infotainmentsystemet InControl Touch Pro og den virtuelle 12,3 tommers HD-instrumentering.

- Fordi vi fuldt ud har efterlevet alle vores designprincipper, er den nye F-Pace øjeblikkeligt genkendelig som en Jaguar. Den byder på al den kabineplads, man forventer, og mere til, men takket være vores disciplinerede tilgang til overflader, proportioner og rene linjer, har vi designet det, som jeg anser for at være den mest afbalancerede og smukke bil i klassen, udtaler Ian Callum, design-direktør hos Jaguar.

Bred Jaguar

Letvægtsarkitekturen i aluminium er fra begyndelsen udviklet som en modulopbygget struktur, så hjulene kan placeres frit for at opnå de proportioner og den dynamik og praktiske anvendelighed, der er afgørende for en performance-crossover.

Akselafstanden og sporvidden deles ikke med nogen anden Jaguar. Med en længde på 4731 mm og en akselafstand på 2874 mm har bilen den slanke profil og det korte frontudhæng, der er karakteristisk for Jaguars design.

Pladsen til knæene ved bagsæderne er førende i klassen, og bagagerummet har plads til hele 650 liter.

Den lette og stive karrosseristruktur består af 80 procent aluminium, og den er den eneste monocoque med så stor en andel af aluminium i klassen. Yderligere vægtbesparelser opnås med bagklappen i kompositmaterialer og brugen af magnesium til dele som tværbjælken.

Karrosseriets høje vridningsstabilitet er det perfekte udgangspunkt for det dobbelte wishbone-forhjulsophæng og det avancerede Integral Link-baghjulsophæng fra F-Type. Kombineret med Torque Vectoring som standard og elektrisk servostyring, der er justeret med henblik på den bedst mulig føling og respons, sætter F-Pace standarden for køreegenskaber, lover Jaguar.

IDD og ASR

F-Paces torque on-demand-firehjulstræk (AWD) er det mest avancerede fra Jaguar nogensinde, og det har den største momentkapacitet. Det omfatter det avancerede internt udviklede styresystem, der oprindeligt blev udviklet til F-Type AWD: Intelligent Driveline Dynamics (IDD). IDD bevarer baghjulstrækkets smidighed og køreegenskaber, men kan gnidningsfrit overføre moment til forhjulene for at udnytte fordelene ved ekstra vejgreb på alle underlag og i al slags vejr.

Adaptive Surface Response (ASR), der er en videreudvikling af Land Rovers patenterede og prisvindende Terrain Response-teknologi, gør AWD-systemet endnu mere effektivt under krævende forhold. ASR er integreret i Jaguar Drive Control, hvor det identificerer typen af underlag og optimerer drivlinjen og Dynamic Stability Control-systemet. ASR blev lanceret i den nye XF, og det er blevet optimeret med en tredje tilstand, der er udviklet til dyb sne og grus.

Modeloversigt

Den nye F-Pace-serie kommer til at bestå af Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport og S. Den vil blive leveret med følgende motorer:

180 hk 2,0-liters diesel manuel RWD/AWD og automatgear AWD, 300 hk 3,0-liters diesel automatgear AWD samt 340 hk og 380 hk 3,0-liters benzin automatgear AWD.

Den nye F-Pace fremstilles på Jaguar Land Rovers fabrik i Solihull sammen med sportssedanen Jaguar XE, oplyser Michael Lund, landechef for Jaguar Land Rover Denmark.

Privatleasing skal kapre nye kunder til Jaguar og Land Rover

I pagt med tidens trend introducerer Jaguar Land Rover Danmark nu privatleasing på en række Jaguar & Land Rover modeller og udstyrsvarianter med ydelser fra 5.495 kroner per måned.

- Jaguar & Land Rover privatleasing er en ligetil og bekymringsfri bilaftale. Privatleasing er for kunder, som ønsker en bilaftale, hvor man undgår forhandling af pris, værkstedsregninger og afskrivning af bilen. Den månedlige ydelse er udover model og udstyr også baseret på løbetid og kilometer-behov, men er der behov for yderligere kilometer eller andet udstyr, kan vores forhandlere naturligvis hjælpe med dette, siger dansk landechef Michael Lund.

- Jaguar og Land Rover oplever en enorm vækst world wide og lancerer nye modeller og teknologi i et hidtil uset tempo, hvilket vi nyder godt af i Danmark. Det seneste år har konkurrencedygtige beskatningspriser fået lirket op for erhvervskunderne, samtidig med et antal private kunder som fortsat ønsker at købe og eje deres bil. Det næste skridt vi ønsker at tage, bliver introduktionen af privatleasing i 2017. I takt med at markedet for privatleasing og efterspørgslen er stigende, har vi valgt at introducere dette koncept på fem af vores populære modeller, forklarer Michael Lund og tilføjer:

- Det giver et godt mix af sporty, luksuriøse og alsidige modeller i sedan & SUV format.

Løbetiden er 36 måneder og det årligt inkluderede antal kilometer er 15.000.

De fem modeller er Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque, Jaguar XE, Jaguar XF og Jaguar F-Pace.

Sidstnævnte er med udstyrsniveau Pure, udbetaling på 34.995 kroner og en månedlig ydelse fra 8.495 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125