23948sdkhjf

Tanker om digitalisering

Alle taler om det - få ved nok om det.
VI HAR MODTAGET Igen i 2016 blev "den digitale udfordring" nævnt igen og igen. Som om det lige er dumpet ned fra himlen.

Digitalisering er ikke en ny revolution. Digitalisering har været en fast bestanddel af hverdagen i mange år. Eneste forskel er den tiltagende udvikling på området.

Nu begynder folk pludselig at interessere sig for det, for nu begynder det at blive til vinder-værktøjer. Det handler om hurtig og langtidsholdbar information og kommunikation. Det handler i særdeleshed om at forcere og udnytte det at komme først - det handler om at udnytte værktøjerne på en smart måde. Det handler om hurtigere innovation.

Digitalisering omtales ofte som en udfordring, men er jo - ganske banalt - en for evigt værende del af vores hverdag. En ting kan jeg 100 procent tilslutte mig - de, som går dybt og bruger det maksimalt, vinder over de, som forholder sig afventende. Det har altid medført en konkurrence-fordel, og således vil det fortsætte med at være.

Tre koblinger

Følgende tre koblinger ville jeg selv sætte på dagsordenen:

• Som et fast agenda-punkt på bestyrelsesmøderne (for at have "in-time-attention" på området).

• Drifts-organisatorisk: Et tæt samspil mellem salg og it.

• Den sunde fornuft (forsigtighedsprincippet): Invester kun, hvor det oprigtigt giver en konkurrence-fordel.


Mindre fysisk interaktion

Digitaliseringen skal højne simplicitet og automatisering. Det er positivt. Alligevel er jeg lidt tøvende i min begejstring.

Det skyldes alene, at jeg ikke håber, at det hele - når det griber endnu mere om sig - kommer til at medføre mindre fysisk interaktion mellem mennesker.

Slutteligt: Digitalisering er ikke "bare" for nu - og såmænd fra før. Digitalisering er for altid, og om vi vil det eller ej - det kommer til at gribe mere og mere om sig. Digitalisering kan forenkle en hel del, alligevel må man ikke falde i svime over det.

Jens Sørensen, strategisk rådgiver, The Wide View
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.193