23948sdkhjf

Autoglas-fagfolk ser frem til færre møder

Det bliver rart med lidt færre møder og lidt mere tid til at skifte glas på biler, mener flere medlemmer af Glarmesterlauget.
GLASJOB Som man kunne læse om i Motor-magasinet forleden, så bliver Dansk Autoglas/ Glarmesterlauget ændret en del i den kommende tid. Konkret betyder det, at generalforsamlinger bliver nedlagt, og væsentlige beslutninger frem over tages på laugsforsamlingen i Glarmesterlauget. Tiden og pengene skal nemlig bruges på mere målrettet markedsføring og frigøre mere tid til det, medlemmer egentlig skal: koncentrere sig om at skifte autoglas.

Det var budskabet fra Claus Christian Jensen, der er direktør i Dansk Autoglas, forleden da han fik offentliggjort sin nytårsudtalelse her i avisen. Direktøren skrev blandt andet:

"Organisationen laves om, så der bliver mere fokus på medlemmerne og mindre bureaukrati. Det gør vi ved at nedlægge det formelle såsom for eksempel generalforsamlinger og sigte mod nye forretningsbaserede initiativer.

For fremtidens autoglarmester i Dansk Autoglas lægges vægten på markedsføring, samarbejde/netværk og fagligheden i jobbet. Det skal den nye organisering understøtte".

For Torben Nielsen, der er Viceoldermand i Glarmesterlaugets bestyrelse er det sund fornuft:

- Jeg synes, at det giver god mening at samle kræfterne til fælles ’kamp’. Vi slanker strukturen, og vi sørger for, at ressourcerne måske bruges en smule bedre end i dag, fortæller Torben Nielsen.

Medlemmernes stemme
For direktør Claus Christian Jensen er det vigtigt at understrege, at forandringen alene baserer sig på, hvad medlemmerne har ønsket.

- Der har været enighed om, man i foreningen ville gøre mere ud af både forretning og netværk alt i mens, at man vil beholde foreningstankegangen. Derfor har beslutningen ikke været min, men medlemmernes. For mig at se, øges medbestemmelsen, mens der frigives tid til de respektive glasfolks forretninger, siger Claus Christian Jensen.

Ingen topstyring
Foruden Viceoldermand Torben Nielsen har Motor-magasinet været i kontakt med fire andre medlemmer af Glarmesterlaugets bestyrelse. Alle er enige i, at det er godt, der bliver frigivet tid til kerneforretning og afsat en smule mindre tid til møder.

Hos Torben Nielsen lyder det, at man fortsat sikrer, at medlemmerne er i centrum.

- Derfor er det her ikke et forsøg på topstyring eller lignende fra Glarmesterlaugets side. I stedet kommer det til at fungere som en styrkelse af de auto-glarmestre, som findes rundt om i landet. Vi lægger altså kræfterne der, hvor de er, og hvor der er brug for dem, fortæller Torben Nielsen.

Arbejdsgruppe nedsat
Foruden en ændring i den måde, man driver forretningsarbejdet på i Dansk Autoglas og Glarmesterlauget, så har nytåret også betydet, at alle medlemmer af Glarmesterlauget, der udfører autoglas, gratis har kunnet blive medlem af Dansk Autoglas fra 1. januar 2017.

- Det betyder, at medlemstallet hos Dansk Autoglas firedobles. Det giver nye muligheder for at dyrke det selvstændige brand og den kvalitet, der er ved at få en kvalitetshåndværker til at udføre jobbet. Det større antal medlemmer giver samtidig mulighed for at lave nye samarbejdsformer, fortæller Claus Christian Jensen.

Til at føre processen videre, er der nedsat en arbejdsgruppe, som skal sørge for, at man finder den rette kombination af forretning og forening, så medlemmerne både får tid til at holde gang i deres virksomheder, men samtidig fortsat føler, at deres stemme bliver hørt i forbindelse med Dansk Autoglas og Glarmesterlaugets ændringer.

- Jeg regner med, at arbejdsgruppen er færdig her i løbet af foråret. Men igen er det vigtigt at understrege, at også det arbejde skal foregå med respekt for den enkeltes tid, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156