23948sdkhjf

Når dyrlæger skal rykke ud

Hørsholm Hestepraktik har fået firmaet Sortimo til at ombygge en varebil til mobilt dyrehospital.
LÆGEVOGN Der er sket en del, siden tyske Sortimo i 1990 lancerede sin første indretningsløsning til varebiler. I dag tilbyder virksomheden flere forskellige løsninger inden for især håndværksfagene, men også andre brancher kan have glæde af et hurtigt overblik.

Hørsholm Hestepraktik, der beskæftiger ni dyrelæger i Nordsjælland, har for nyligt bedt Sortimo om at indrette klinikkens nye varebil, så dyrlægerne har deres udstyr med på farten. En af brugerne er dyrlæge Sarah Krasnik fra klinikken:

- Vi er specialiserede i heste, og her er det en kæmpe fordel både for dyrene og kunderne, at vi så vidt muligt kan foretage undersøgelser, prøver, mindre operationer og så videre i dyrenes vante miljø, fortæller Sarah Krasnik og tilføjer:

- Det er tidskrævende, besværligt og kan være dyrt at transportere en hest, især hvis den er syg, så det giver rigtig god mening, at vi som dyrlæger er så mobile som muligt.

Klar hjemmefra
Hørsholm Hestepraksis har fået bygget varebilen, som i daglig tale kaldes ’akut-ambulancen’, med det fleksible og crashtestede indretningssystem Globelyst fra Sortimo. Materialerne er en kombination af højstyrkestål, aluminium og kunststofmaterialer, og indretningen er udført med lange udtræksskuffer, dobbeltbund og tilbehør, der er udvalgt efter klinikkens transportbehov.

Der er ifølge klinikken på den måde skabt plads til sikker opbevaring af alt fra røntgen- og scanningsudstyr til medicin og tandrensningsudstyr. Skuffe- og hyldesystemet sørger for, at alt har sin rette plads og derudover er tilstrækkeligt sikret under kørslen. Det gør det nemt at holde orden og danne sig et overblik over varerummet, forklarer Sarah Krasnik:

- Varebilen fungerer så godt, som den gør, fordi vi hjemmefra hurtigt kan pakke varerummet, så vi er forberedte på stort set alt, når vi ankommer ude hos kunden. I mange tilfælde kan vi jo ikke være sikre på, hvad vi kommer ud til. Samtidig er tiden ofte en afgørende faktor i vores arbejde. Derfor er det vigtigt, at bilen fungerer effektivt som rullende hospital, uden at vi skal bruge unødig tid på at lede efter tingene eller forgæves forsøge at finde plads til dem i varerummet.

Klarer terrænet
Derudover har varebilen - en ny Ford Transit Custom - den fordel, at den nemmere forcerer kuperet terræn, grusstier og marker end de personbiler, mener folkene fra Hørsholm Hestepraktik. Det gør, at dyrlægerne kan køre helt op til kundernes heste, uanset om de står på græs eller befinder sig i stalden.

- Også dét kan spare vigtige minutter i akutte situationer, understreger Sarah Krasnik. Hun suppleres af adm. direktør Michael Pettersson fra Sortimo, som fortæller, at netop den sparede tid ofte spiller afgørende ind i kundernes valg af indretningsløsning:

- Vi oplever i stigende grad, at virksomhederne efterspørger intelligente indretningsløsninger, der hjælper dem til at arbejde mere effektivt og optimere tidsforbruget i løbet af arbejdsdagen. Det gælder, uanset om kunden har et VVS-firma, er elektriker, skorstensfejer eller eksempelvis dyrlæge. Derfor er tidsfaktoren ofte en af de parametre, som vi starter med at se på, når vi rådgiver kunderne, siger Michael Petterson.

På baggrund af de gode erfaringer med den nye ’akut-ambulance’ har man i Hørsholm Hestepraksis planer om at investere i yderligere specialindrettede varebiler inden for nærmeste fremtid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126