23948sdkhjf

Rattet rundt med motorsporten

Nyt fra sportens verden i ind- og udland - se også de selvstændige billedtekster.
FONDEN BAG CLASSIC RACE AARHUS har konstitueret sig i bestyrelsen efter tidligere formand Niels Brøchners død for nylig. Claus Søgaard Poulsen er ny formand og Jens Weinkouff Højmark ny næstformand. Bestyrelsen består desuden af Jørgen Bertelsen. Classic Race Aarhus racefestivalen 2017 finder sted 19.-21. maj.

FORMEL FORD-KLASSEN HAR FÅET DASU-tilladelse til at skifte navn til Formel 5. Det sker for at give mening efter åbningen af Formel 4-klassen og for at markere vejen tydeligere mod Formel 1. Vinger bliver tilladt i 2017, og det har allerede trukket nye kørere - få sæder er endnu ledige. Se mere på formel5.dk.

BILERNE I FORMEL 1 SKAL i 2017 køre hurtigere med mere grip og lægge op til dybere bremsning i sving, hårdere acceleration og tættere kørsel - en udfordring for kørerne. Derfor gør nye regler racerbilerne 22 kg tungere og op til 20 centimeter bredere, mens dækkene vokser seks centimeter foran og otte bagtil. De nye mål er:

Dæk for fra 245 til 305 mm

Dæk bag fra 325 til 405 mm

Sporvidde fra 1800 til 2000 mm

Bund op til 1600 mm

Frontvinge fra 1650 til 1800 mm

Bagvinge lavere og bredere; 950 mm bred og 800 mm høj

Fra 100 til 105 kg brændstof tilladt

PIRELLI HAR UDVIKLET HELT nye dækcompounds til Formel 1 sæsonen 2017 i de nye og bredere dækdimensioner. Efter et positivt testprogram har Pirelli desuden udviklet backup-compounds, der måske introduceres senere i serien, når bilernes performance er identificeret.

MAGNUSSEN RACING EXPERIENCE HAR fået ny ledelse og professionel bestyrelse, så indehaver Jan Magnussen kan koncentrere sig om sit race i DTC, IMSA-mesterskabet i USA samt 24-timers Le Mans for Chevrolet. Michael Holm Jensen, tidligere ejer af en række au2parts-grossistforretninger på Sjælland, er ansat som administrerende direktør. Bestyrelsesformand er advokat og partner i Bach Advokater, Claus Bach Christensen, og i bestyrelsen er desuden vognmand Benny Rasmussen, der er passioneret racerkører i dansk historisk motorsport. PR- og pressechef Nikolaj Karlshøj overtager det kommercielle ansvar for alle sponsorater, events og foredrag.

RALLY DENMARK BLIVER FIA-LØB, når FIA Scandinavian Rally Trophy køres for første gang i 2017. Midtjyske Rally Denmark 4.-5. november er et af de fem løb i den internationale serie i også Tyskland, Sverige Holland. Serien er for de kørere, som gerne vil prøve kræfter med andet end de hjemlige løb, men hvor springet til FIA EM i rally er for stort. Serien, med tre løb på asfalt og to på grus, er en del af FIA European Rally Trophys række af regionale serier i Europa. Første løb er Zuiderzeerally i Holland 18. marts.

MICHELIN HAR I AL HEMMELIGHED arbejdet halvandet år med at udvikle dæk til den kommende serie for førerløse racerbiler, Roborace, hvor bilen DevBot vil blive afsløret under dette års Formula E for el-racerbiler. Michelin er i forvejen officiel dæk-leverandør til FIA Formula E, WEC, WRC og MotoGP foruden mange andre konkurrencer og events.

TRACKDAYKLUBBEN HAR OFFENTLIGGJORT 2017 kalenderen med i alt 11 events fordelt på fire forskellige baner i Danmark og Sverige - alle med kørekort kan deltage i disse køreevents, der ikke er egentlige racerløb. Le Mans-vinder John Nielsen er chefinstruktør, foruden Tommy Schröter, Marco Sørensen, Nicolaj Møller Madsen, Nicklas Nielsen og Kasper H. Jensen. Se trackdayklubben.dk.

HELE 10 SEKUNDER HURTIGERE i tiden 7:10.92 var prototypen af den nye Mercedes AMG GT end konkurrenten Porsche 911 GT3 RS på Nürburgring forleden - og er dermed nu indehaver af rekorden for baghjulstrukne biler på den legendariske bane. Testkører Christian Gebhardt ramte 302 km/t i den 585-hestes superbil fra Mercedes.

KASPER NYMAN MOTORSPORT i Vejen har udvidet sin produktpalet med det italienske mærke i sportsbeklædning i to og tre lag og mange farvekombinationer - P1 Advanced Racewear efter FIA-normer, skabt af rallykører Enrico Glorioso der grundlagde udstyrsmærket Sparco.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141