23948sdkhjf

Redaktør: Trump vil elske Ford-farvel til mexicanske planer

Fords beslutning om at droppe en mexicansk fabrik vil skabe smil hos Donald Trump og en hårdtprøvet bilstat.
BILFABRIK Ford dropper at bygge en ny fabrik i Mexico til 11,5 milliarder kroner. I stedet vil de investere fem milliarder kroner i at udvide en eksisterende fabrik i den amerikanske stat Michigan.

Det oplyser bilproducenten tirsdag, og den nyhed vil få smilet frem hos Donald Trump, der 20. januar bliver amerikansk præsident. Det spår Anders Agner, der er redaktør på netmediet Kongressen.com.

- Det synes han, er fantastisk. Det har været Trumps ønske og noget, han har agiteret for under valgkampen, siger redaktøren.

Michigan og den amerikanske bilindustri har haft nogle dramatiske år i kølvandet på finanskrisen.

- Bilindustrien var en branche i knæ, da Obama overtog ledelsen af USA (i 2009, red.). Branchen havde virkelig mærket finanskrisen og havde brug for hjælp, siger Anders Agner.

- Det fik den af Obama-administrationen, da nogle af giganterne virkelig var i knæ. Nu er den tilbage på rette spor og klarede skærene.

En af de stater, der er særlig tæt bundet til bilindustrien er netop Michigan.

- Det er ingen hemmelighed, at bilbranchens problemer ramte en by som Detroit utrolig hårdt. Jeg var selv i byen, da det var allerværst i februar i 2010.

- Der var hele bydele, der stod tomme. Mennesker havde svært ved at få tilværelsen til at hænge sammen, fordi de mistede deres job på diverse bilfabrikker, fortæller Anders Agner.

Fordi boliger i Detroit også mistede værdi, fik fyrede medarbejdere svært ved at komme væk fra den økonomiske krise. Og derfor står bilindustriens beslutninger stærkt i statens bevidsthed.

Da statens indbyggere 8. november stemte ved det amerikanske præsidentvalg, gik staten for første gang siden 1992 til en republikanske kandidat.

- Det fik en betydning for resultatet, der endte med at gå Trumps vej. Han vil elske det, der er sket nu, og opfordrer til at flere vil følge, siger Anders Agner.

Kilde: Ritzau

Læs mere om: Ford
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093