23948sdkhjf

Det ruller for Volvo

Svensk-kinesisk bilproducent æder sig ind på det danske marked for premiumbiler.
BILIMPORTØR 2016 blev et glimrende år for Volvo - både globalt og i Danmark.

Volvo håbede at nå en halv million biler i 2016, og det er lykkedes. Væksten er således fortsat i år med en fremgang på syv procent. Det oplyste pressechef Jan Larsen på det årlige december-pressemøde hos Volvo Car Denmark A/S, som blev afholdt i København fredag den 9. december.

Jan Larsen kunne melde om en fremgang på hele 20 procent i USA i år - i øvrigt åbner en ny bilfabrik der i 2018.

- Volvo har en god bredde i sortimentet samt en fantastisk indtjening, sagde han.

Det stigende salg baserer sig blandt andet på tre kinesiske fabrikker samt produktionen af Volvo biler i Gøteborg og Gent, hvor man nu kører med tre holds skifte.

I øvrigt bliver Volvo 90 år næste år - mere præcist den 14. april 2017, og det bliver markeret i hele 2017.

Sælger 3150 biler i år

Svenske Magnus Boman, som er direktør for det danske salgsselskab, oplyste, at også i Danmark bliver 2016 et godt år.

- Markedet hjælper os, idet total bilsalget ender på cirka 220.000 i år - en fremgang på 7-8 procent fra de 207.000 biler sidste år. Salget af premiumbiler vokser med 13-14 procent, og har gjort det siden 2012-13, men Volvos salg er steget 22-25 procent i Danmark, så vi tager markedsandele fra tyskerne, siger Magnus Boman og erkender over for Motor-magasinet, at Audi betragtes som svenskernes hovedkonkurrent i Danmark.

- Medvirkende til fremgangen er også, at Tesla får stryg i år. Det hjælper også, at bilsalget flyttes fra køb til leasing - og det tror vi vil fortsætte, sagde Magnus Boman.

Volvo når i 2016 et salg på 3150 biler - det højeste siden 2007-2008.

- Og jeg tror, at Volvo kan fortsætte væksten i Danmark i 2017 med ti procent, forudser Magnus Boman.

Fra Volvo til Nissan i Århus

På den danske forhandler-front melder direktøren om "færre men større forhandlere".

Status er, at Volvo i dag har syv forhandlere med samlet 16 udsalgssteder - blandt andet centreret om store forhandlere som Autohuset Vestergaard, Bjarne Nielsen, Nellemann samt Pedersen & Nielsen.

Nyt er det, at Sondrup Bilcenter i Århus stopper som Volvo-forhandler med årets udgang - efter 45 år med Volvo. Det sker til fordel for Pedersen & Nielsen, som i foråret åbnede et nyt bilhus i Risskov.

Sondrup Bilcenter blev grundlagt i 1972 med Peter Sondrup som direktør. I 2007 overtog Ole Sondrup firmaet efter ti år i virksomheden. Sondrup Bilcenter har afdelinger i Viby og Risskov.

- Vi er da kede af at stoppe med Volvo efter så mange år, men sådan er gamet. Vi fortsætter dog med eftermarkedet hos Volvo. Desuden begynder vi som Nissan-forhandler fra 1. april 2017, siger Ole Sondrup til Motor-magasinet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14