23948sdkhjf

LA satser på ny sænkelse af bilafgift

De tre støttepartiers hovedkrav lægger sig tæt op af kravene til sidste års blå finanslov.
REGISTRERINGSAFGIFT Liberal Alliance kræver sænket registreringsafgift på biler, De Konservative vil fastfryse grundskylden, og Dansk Folkeparti vil tilgodese de ældre.

De tre borgerlige støttepartier stiller med krav med til finansloven, som til forveksling ligner deres krav ved sidste års forhandlinger.

Liberal Alliance fejrede det med champagne, da partiet i sidste års finanslov fik sænket registreringsafgiften på biler fra 180 til 150 procent af bilens værdi.

Det giver i år statskassen 350 millioner kroner mindre i provenu. Men afgiften skal endnu længere ned, siger partileder Anders Samuelsen. Hvor langt vil han ikke sige:

- Så meget som muligt. Hvor meget afhænger af den samlede pakke.

Kunne dit ønske være 120 procent, så I igen får en sænkelse på 30 procentpoint?

- Det kunne det godt, men det kunne også være et andet tal. Det er for tidligt at sige endnu. Nu må vi først få beregninger og se det ud fra de andre partiers ønsker, hvor vi kan lande, siger partilederen.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen har mest fokus på boligskatterne, men de to højre-partier er samtidig imødekommende over for hinandens hovedkrav.

For LA er sikkerhed for boligejerne også et vigtigt tema, forsikrer Samuelsen, og Pape erklærer, at "der ikke bliver noget problem" med De Konservative hvad angår en lavere registreringsafgift.

Til gengæld har begge partier lidt svært ved at se ræsonnementet i at diskutere udlændingestramninger i Finansministeriet, som Dansk Folkeparti kræver. Men de afviser ingenting.

Ud over syv udlændingestramninger har DF ikke et hovedkrav, fortæller formand Kristian Thulesen Dahl:

- Jeg har respekt for, at de andre to partier fremhæver enkelte punkter. Vi anskuer det nok lidt mere bredt. Der er både pleje og omsorg af vores ældre, vores sundhedssektor, retssystem og indvandringspolitik.

- Vi tillader os at have lidt større ambitioner end at pege ét punkt ud og sige, at det er det afgørende.

Det ventes, at Venstre-regeringen en gang i næste lander en finanslovsaftale med de øvrige partier i blå blok.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173