23948sdkhjf

Brembo leverer kæmpe overskud i 2016

Regnskabet viser en fortsat stor interesse for bremsefirmaet.
INDTJENING Meget tyder på, at den italienske producent af bremseskiver er på vej til at ramme endnu et rekordår, når man kigger på både overskud og omsætning.

Kigger man på virksomhedens regnskab for trejde kvartal, der er landet for nyligt, så viser det, at Brembo i løbet af året første ni måneder havde et overskud på 1,3 millarder kroner. Det kan sammenholdes med samme periode i 2015, hvor overskuddet landede på 976 millioner kroner. Ifølge Brembos regnskabstal svarer det til en fremang på 10,9 procent.

Kigger man på omsætningen ser det heller ikke helt skidt ud for den italienske producent af bremseskiver. I de første ni måneder omsatte Brembo for 12,75 milliarder kroner. Også det er bedre end i fjor, hvor det samme resultat endte på en omsætning på 11,53 milliarder kroner.

Sydamerika i spil
Bremsefirmaet satser i høj grad på nye markeder i især Sydamerika, eller nærmere bestemt Mexico. Forleden åbnede Brembo derfor et produktionsanlæg i byen Escobedo. Anlægget skal som udgangspunkt levere bremseskiver og andre produkter til USA, men strategien har været klar i årevis, nemlig at Brembo ser muligheder i blandt andet Mexico. Blandt andet opkøbte Brembo i 2007 firmaet Hayes-Lemmerz’s, der har anlæg i mexicanske Apodaca.

Det indgår blandt andet som et af punkterne for successen, mener også Alberto Bombassei, der er bestyrelsesformand hos Brembo, der fremhæver endnu et land. Han udtaler i det senest kvartalsregnskab:

Jeg er særligt glad for at, at vi blot nogle få dage efter vores store og nye mexicanske anlæg i Escobedo og kan fortælle, at vi udvider markant på vores anlæg i polske Dabrowa, udtaler han i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesmedlem Matteo Tiraboschi følger op:

- Udover opførelsen af nye anlæg i Mexico og Polen, er den investeringsplan, vi lancerede i kvartalet, netop afsluttet. Hertil glæder jeg mig til færdiggørelsen af den nye fabrik i Nanjing i Kina i sommeren 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266