23948sdkhjf

Rejsegilde på "Carls Garage"

CAC donerede i 2015 et større beløb til etablering af et automobilværksted i Den Gamle By i Aarhus, der snart står færdigt.
MOTORHISTORIE Den Gamle By råder over flere biler fra 1920’erne og har i mere end 10 år ønsket at etablere et automobilværksted med tilhørende motorrenovering i byen. Med donationen sidste år fra aktieselskabet Carl Christensen, CAC, der står bag grossisten au2parts og en række kædeværksteder i Danmark, blev det økonomiske fundament etableret til at ombygge et eksisterende hus i 1927-bydelen til værksted og motorrenovering. Samt at kombinere det med en nybygning med salg af "nye" biler, som mange værksteder havde i 1920’erne.

Forleden blev der holdt rejsegilde på det kommende værksted, der sandsynligvis kommer til at hedde "Motor Compagniet C. Christensen" efter CAC’s stifter, fabrikant Carl Christensen.

Udover de mange håndværkere, der har været involveret i opførelsen af huset, deltog også Carl Christensens datter, Annelise Christensen, Carl Christensens barnebarn, Casper Christensen, samt CAC’s direktør, Thomas Jensen.

Ved rejsegildet takkede projektchef, Allan Leth Frandsen CAC for den store donation og glædede sig over, at grundlæggerens familie var mødt op fra København til rejsegildet. Efterfølgende takkede museumsinspektør Erik Nellemann Nielsen arkitekt, konstruktør og håndværkere for godt samarbejde. Endelig talte tømrer, Tommy Ravnsbæk for bygningen på vegne af alle håndværksfag og lod et trefoldigt hurra udråbe.

Thomas Jensen sagde i forbindelse med rejsegildet, at det er glædeligt at se, at CAC Fonden med denne donation er med til at fastholde en vigtig brik i udviklingen af det moderne Danmark i form af bilens udbredelse.

- Samtidig er det med til at fastholde CAC’s egen historie som virksomhed, da det netop var den 1. august 1927, at Carl Christensen grundlagde virksomheden med handel med dele til Ford T og GM biler, der kom "nøgne" hjem fra USA. Åbningen af værkstedet er derfor også planlagt til at finde sted i august næste år og markerer dermed firmaets 90 års fødselsdag og Aarhus som europæisk kulturhovedstad, sagde Thomas Jensen.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094