23948sdkhjf

Olieekspert på et øjeblik

Nu kan enhver mekaniker blive sin egen ekspert i olie på under 20 sekunder. Med Vehcare produktserie og digitale olietabel er der for første gang nogensinde skabt et samlet overblik på OE niveau. Oplev nyheden på FTZ fagmesse.
SMØREOLIE Det tager cirka 15 sekunder at indtaste et registreringsnummer og få overblik over hvilke typer olie, der passer til den specifikke bilmodel, alt efter hvad behovet er. I Vehcares olietabel er mulighederne oplistet i prioriteret rækkefølge, der tager hensyn til værkstedets lagerbeholdning, indtjening og særlige produktfordele ved hver enkelt olie.

- Hele ideen med Vehcare konceptet er at gøre håndtering af smøreolie ekstremt nemt for enhver automekaniker. Vi har fået udviklet en produktserie, der rammer stort set alle bilmærker og en smøretabel, der præcist foreslår olietyper med forklaring til hver enkelt. Det kan simpelthen ikke blive lettere, lover Ole Banke, indkøbschef hos FTZ.

Fem fordele

Vehcare Lubricants får processen til at køre som smurt i olie.

1. 15 motorolier dækker alle mærker og modeller

2. Tabel med ét samlet overblik på OE niveau

3. Online bestilling integreret i FTZ webkatalog

4. Anbefalinger tager hensyn til eget varelager

5. Prioriteret overblik af olietyper, omfang og pris


Alt viden samlet ét sted
FTZ har fået udviklet konceptet Vehcare Lubricants for at skabe en bred produktserie og en olietabel, der gør det nemt at få overblik. Et entydigt system har hidtil manglet ifølge indkøbschefen hos FTZ.

- Værkstederne har ofte skulle slå op i flere tabeller for at finde frem til typen af olie, prisen og hvad meget de skulle påfylde. Og så har der ikke engang altid været enighed i tabellerne. Derfor har vi nu skabt et samlet overblik, der både sparer tid og unødvendig lagerbeholdning, siger Ole Banke.

Mere præcist indkøb
Det kan være vanskeligt for et autoværksted at holde styr på olielageret. I Vehcare konceptet er der to løsningsmuligheder på dette problem.

Den ene mulighed er et sortimentsskab, der har de mest anvendte motor- og gearolier samlet ét sted.

Den anden mulighed er, at værkstedet slet ikke har specialolier på lager. For at gøre sidstnævnte mulighed attraktiv er prisforskelle mellem 208 liters tromler og én liters dunke udjævnet i Vehcare produktserien.

- For mange værksteder vil det være optimalt at have de to mest brugte olier stående i tromle og så tilkøbe de øvrige efter behov og i præcis mængde. Så undgår de sjatter og opbevaring. Alligevel bliver der med Vehcare plads til en rigtig god indtjening for værkstedet, forklarer Ole Banke.

Oplev nyheden

Vehcare Lubricants er et oliekoncept med en produktserie på OE niveau samt en olietabel, hvor alle relevante oplysninger er samlet og anbefalinger listet i prioriteret rækkefølge.

Oplev nyheden på FTZ fagmesse stand 6010.


Få brugt lagervarerne først
Det kræver kun et opkald til værkstedets FTZ konsulent at få adgang direkte fra webkataloget til standardopsætningen i Vehcare systemet.

Når værkstedet får sin egen helt personlige opsætning af olietabellen, vil systemet tage hensyn til hvilke typer olie, værkstedet har på tromle, og hvad der i øvrigt er normale lagervarer. Olietabellen vil så som første prioritet anbefale brug af lagervarer og helst dem, værkstedet har i tromle.

- Vi ved, at det kan være vanskeligt for værkstedet at styre overgangen fra ét oliemærke til et andet og let miste overblikket over olievalget. Det løser vi i Vehcare konceptet ved, at olietabellen i en overgangsperiode viser både det gamle og det nye oliemærke på samme tid. Så kan værkstedet i ro og mag bruge gamle varer op først, lover Ole Banke.

Olie til alle biltyper
Vehcare produktserien dækker med 15 forskellige motorolier behovet for 99 procent af den danske vognpark. Desuden forhandler FTZ fortsat øvrige kendte mærker af smøreolie og har Elf som primære leverandør.

- Elf er vores Premium brand, men vi har mange typer af kunder, og med Vehcare produktserien rammer vi de værksteder, der lægger vægt på driftsøkonomi og service i bred forstand, og hvor det betyder mindre, at olien er i et varemærke, som deres kunder kender, forklarer Ole Banke.

Vehcare produkterne indeholder det samme som det brede spænd af andre motorolier fra kendte leverandører. Med Vechare er alt blot samlet i én serie på OE niveau med indsamlet viden fra bilproducenterne.

Løbende opdateringer
- Det er forskelligt, hvor åbne bilproducenterne er om tekniske specifikationer som for eksempel hvor meget olie, den enkelte bilmodel skal have påfyldt. Hvis et autoværksted ud fra deres erfaring og kan forslå et mere præcist omfang af oliepåfyldning på den enkelte model, er der mulighed for at foreslå ændringer i systemet, fortæller FTZ’ indkøbschef.

I praksis bliver eventuelle forslag tjekket af en tekniker hos FTZ, før det bliver ændret i tabellen.

Olietabellen er modsat de nuværende løsninger på markedet også dynamisk. Den bliver hele tiden opdateret, hvis og når der kommer ny og bedre viden, ligesom tabellen bliver tilpasset hver enkelt værksted.

Massiv tidsoptimering
Ifølge FTZ er den største fordel ved Vehcare konceptet, at det eliminerer al usikkerhed om olievalg, og samtidig sparer autoværkstederne kostbar tid.

- Vi har estimeret, at værkstedet i tid sparer, hvad der svarer til omkring 10 procent af vareprisen eller 20 arbejdstimer om året, når de bruger Vehcare tabellen til at vurdere, hvilken type olie, de skal bruge. Fordi vores logistik er så effektiv, kan de stå med den præcise olie i hånden efter et par timer. Og i det præcise omfang, bemærker Ole Banke. mich
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36