23948sdkhjf

Ekstra fjedre for komfort og sikkerhed

Værkstederne kunne med fordel montere flere hjælpe- og luftfjedre fra den hollandske nicheproducent MAD.
SUPPLEMENT Når personbilen får en trailer eller campingvogn på krogen og er fyldt med familien, eller når varebilen er fuldt lastet, går det ofte ud over såvel komfort som sikkerheden på vejene. Med mindre bilejeren har frekventeret sit værksted og fået monteret de unikke hjælpefjedre fra hollandske MAD, som har været ført af FTZ gennem ti år siden introduktionen hos det daværende og nu opkøbte Esbjerg Autodele, der først fik de hollandske systemer til Danmark.

FTZ sælger cirka 1000 sæt MAD hjælpe- og luftsæt årligt.

Med de specielle MAD-hjælpefjedre bevarer man komforten ved tom-kørsel, modsat hvis man bare får monteret hårdere fjedre, der gør bilens affjedring hårdere, både ved tom-kørsel og med læs. For hjælpefjedre fra MADs system træder kun i kraft, når belastningen er til stede.

Hvad angår luftaffjedring var det tidligere nærmest kun karrosseri-opbyggere, der ville binde an med denne type, men med de komplette MAD-systemer er det ikke så svært for almindelige værksteder, der kun skal trække en smule strøm og montere de bilmodel-specifikke beslag, mener producenten, der ville kunne sælge flere, hvis bilejerne blev mere klar over, at specialfjedrene findes .

Supplerer bladfjedre
Luftaffjedring vil kunne afhjælpe rigtig mange varebiler med deres affjedringsproblemer. For med luft kan man holde højden ved maksimal last og blot lukke luft ud af systemet bagefter for at bevare kørekomforten.

Hyldevare hos mærkedelen
Kundeprisen for en luftmontering beløber sig herhjemme typisk til 8000-10.000 kroner plus moms og fire timers montering. Bilen skal til syn efter montering. FTZ fører produkter til de mest gængse vogntyper, og alle er TÜV-godkendte.

Mmange varevogne med bladfjedre vil med fordel kunne hjælpes med en billigere løsning, nemlig en ekstra hjælpe-spiralfjeder monteret mellem bagaksel og chassis, der leveres komplet og modelspecifikt.

Flere mærke-forhandlere har anerkendt MAD-systemernes styrker og lagerfører nu også selv systemerne som supplement til de blødt affjedrede bilmodeller.

Op til livstidsgaranti
Hollandske MAD i Veenendaal har produceret fjedersystemer siden 1976. Alle produkter er TÜV, ISO og RDW-godkendt. I alt 1500 varenumre dækker 99 procent af alle biltyper.
Fjedrene fremstilles i krom silicium eller krom vanadium og er kold-drejet for maksimal holdbarhed med anti-rust behandling med fosfat-pulverlakering. Der ydes fra to år til livstidsgaranti på de forskellige produkter.
Cross Country line kan give 3-6 cm ekstra højde. Sænkningssæt sænker ned til 60 millimeter.
Det hollandske politi er blandt brugerne af MAD-systemerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126