23948sdkhjf

12-volts ladere får ny energi

Exide gør sin serie af batteriopladere til biler og motorcykler mere brugervenlig med fire opdaterede modeller.
LADNING Batteriproducenten Exide har opdateret sin serie af 12-volts batteriopladere til blybatterier. Serien består af fire modeller, fordi Exide, som flere andre producenter, ved, at der er et stigende behov for at kunne tilkøbe opladere til mange forskellige batterityper.

Alle fire opladere er fuldautomatiske og sikrer, at batterierne på eksempelvis en veteranbil, motorcykel eller bare pendlervognen lades helt op ved selv lave temperaturer. Der leveres hver af de fire modeller med individuelle ladekurver tilpasset forskellige batteriteknologier og temperaturkompensering. Tor Enlid er markedsansvarlig for Exide Technologies Norden og tilføjer i en pressemeddelelse:

- Vores ladere sikrer optimal ladning af batterierne. Desuden er de endnu mere modstandsdygtige over for forskellige temperaturer, og brugermanualen findes nu på 19 europæiske sprog, udtaler Tor Enlid.

Flere plæneklipper til lastbil
De forskellige modeller i 12-serien strækker deres evne fra at kunne fylde lidt ekstra energi på plæneklippere og til en stor lastbil. Derfor leveres de med maks ladestrøm i intervallet 3,8 A og til 15 A. Den mest gængse af de fire er 12 volts, 5,5 A-laderen. Den har indbygget temperaturkompensator, som justerer ladeeffekten afhængig af omgivelsestemperatur og forhindrer overophedning. Med Exide 12/5.5 kan man lade på de fleste af batterierne til køretøjer - bil, motorcykel og fritidsbatterier. Opladeren er gnistsikker, sikret mod fejlmontering og eventuelle batterifejl.

Og der er der ifølge Tor Enlid en god grund til at gøre:

- Med regelmæssig ladning forlænger man batteriets levetid og holder det i god stand. Vores ladere er også nemme at tage med, så man altid har en løsning lige ved hånden, hvis der skulle opstå problemer med et afladet batteri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093