23948sdkhjf

DAG efterlyser mere handling

Autogenbrugernes organisation er i dialog med Miljøstyrelsen om ulovlige virksomheder.
UDRYDDELSE Ved det seneste møde med Miljøstyrelsen medbragte Dansk Autogenbrug, DAG, en liste med fundne ikke-certificerede og ulovlige autoskrot-virksomheder. Både DAG og søsterorganisationen Bilgenbrug Danmark er således med i arbejdet med at få ryddet ud i det sorte marked, der tager biler og arbejde fra de godkendte ophuggere.

- Det er fint, at også Finn Skytte, der jo ikke er medlem nogen steder, også tager bolden op. Vi har set tilbagegang, som han beskriver, hos autoophuggere over hele landet. Vi i DAG er i tæt dialog med Miljøstyrelsen men kunne godt ønske, at tingene gik hurtigere. Og at der blev afsat flere penge til uddannelse af kommunale tilsynsfolk samt, ikke mindst, til en digital løsning, som der kun er afsat en million kroner til at udvikle - det er alt for lidt. Digitalisering ville, via Nem-ID, kunne løse problemerne med svindel og forsendelse af skrotbiler til udlandet, siger Børge Madsen, direktør i Dansk Autogenbrug.

Han tilføjer, at det er svært at håndhæve straf og lukning af ulovlige virksomheder, der hurtigt dukker op igen. Og så tvivler Børge Madsen på virkningen af Miljøstyrelsens netop igangsatte kampagne overfor offentligheden om korrekt skrotning af udtjente biler.

- Vi så en lignende kampagne for to år siden, der stoppede brat uden at vise effekt. Autogenbrugernes problem er også, at der lader til, at miljø- og fødevareminister Espen Lunde har mere fokus på fødevaredelen og landbruget end vores erhverv, siger Børge Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094