23948sdkhjf

Dansk software-selskab erobrer bilforhandlere

Der bliver solgt rekordmange biler i Danmark, og her spiller firmaet Omnicar en væsentlig rolle. De står bag et softwaresystem, som mere end 500 danske og skandinaviske bilforhandlere er blevet koblet på det sidste halve år. Og så har de sikret bilhusene en ekstraomsætning på mere end 100 millioner kroner.
SUCCES Kundeloyaliteten hos bilkunder er de senere år blevet mindre i takt med, at bilsalget i Danmark er øget. Det har skabt en del udfordringer hos bilforhandlerne, der har kæmpet med mindre indtjening på salget af biler og flygtige kunder på servicedelen.

Men det danske softwarefirma Omnicar har hjulpet bilhusene med at lave om på den trend. Ved hjælp af deres softwareværktøj får forhandlerne mulighed for at måle effektiviteten af marketingarbejdet, holde styr på kundehenvendelser og skabe mersalg i forretningen, på værkstedet og på nettet.

Og der er rigtig mange, som har nydt godt af det: Flere end 30.000 serviceaftaler har Omnicar hjulpet med at formidle, hvilket har givet bilforhandlere en omsætningsstigning på mere end 100 millioner kroner, oplyser en pressemeddelelse fra Omnicar i Amaliegade i København.

- Det sidste halve år har vi oplevet en voldsom efterspørgsel, og vi har koblet mere end 500 bilforhandlere i tre lande på systemet. Vi har formået at lave et system, der afhjælper de problemer, bilforhandlerne kæmper med i hverdagen, og som skaber merværdi i en presset branche, siger bestyrelsesformand Claus T. Hansen fra Omnicar A/S.

Om Omnicar


Omnicar A/S er en softwarevirksomhed med hovedkontor i København, der udvikler og designer DMS-softwareløsninger målrettet automobilbranchen.

Omnicar har specialiseret inden for kunde-loyalitetskoncepter, leads, webshop- og webbookingsystemer. Virksomheden tæller i dag 20 fastansatte og freelance medarbejdere.


Fleksibilitet er nøglen

Hovedkontoret i København rummer i dag 20 ansatte, men det er ikke kun de danske kunder, de har fokus på.

Også bilforhandlere i Sverige, blandt andet gennem SC Motors - importør af Citroën, Hyundai og Mitsubishi, og i Norge, gennem Bertel O. Steen-koncernen, som er importør af Kia, Citroën, Peugeot og Mercedes, bliver Omnicar-løsningen brugt. Fleksibiliteten er en af de store årsager til Omnicars succes, oplyser Claus T. Hansen.

- Vores system er ikke låst til et enkelt bilmærke eller land. Det kan bruges i hele verden. Vi har hele tiden haft for øje ikke bare at udvikle et værktøj, der kun kan bruges et sted i forretning. Vi binder hele virksomheden sammen med overblik over mails, prisberegner, webshop, bookinger og apps, der giver kunden overblik samt skaber en bedre dialog og imødekommenhed, siger Claus T. Hansen.

Der findes i omegnen af 50.000 bilforhandlere i Europa, og derfor er potentialet stort i bilbranchen. Claus T. Hansen afviser ikke, at erfaringerne og softwareplatformen i fremtiden også skal skabe succes i andre brancher.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11