23948sdkhjf

Biløkonomer fik læring og netværk

Biløkonomstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus og CPH Business besøgte IAA-messen i Hannover og Tysklands næststørste BMW-forhandler på årets første netværkstur.
UDLÆNGSEL Søndag den 25. september drog knap 30 1. og 2. års biløkonomstuderende mod IAA-messen i Hannover.

Transporttiden blev brugt til gruppearbejde, hvor de studerende blev blandet på tværs af uddannelsessted og årgang. Opgaven, der skulle løses, var inspireret af det internationale strategispil NUCARS, da de studerende skulle udvikle en ny bilmodel og argumentere for valg af målgruppe og marketingstrategi. Hermed blev de 1-års studerende også introduceret til NUCARS, som de kan se frem til at deltage i næste forår i Kina.

Lastbiler

Messen, der ud over lastbiler, busser og varevogne har stor fokus på eftermarked, e-mobilitet, innovation, og transportlogistik, blev travet tynd af de studerende, blandt andet med henblik på at kåre den mest innovative nyhed og den bedste messestand. Her gjorde især Mercedes flotte stand og sceneshow med DJ’s og dansere samt droner et stort indtryk.

Et andet højdepunkt på messen var rundvisningen på MAN’s stand, hvor en veloplagt John Hostrup, produktchef hos MAN Danmark, gav en gennemgang af de mange lastbiler og fortalte om de udfordringer og muligheder, branchen står overfor i de kommende år.

- Rundvisningen hos MAN var både informativ og indholdsrig, og ikke mindst spændende for os, som ikke til daglig arbejder i lastvognsbranchen, fortæller Casper Svejstrup, der er 2. års biløkonomstuderende hos i Poul Munk A/S i Silkeborg.

Jesper Kjærgaard Tønnesen, 2. års biløkonomstuderende hos MAN, supplerer:

- Forventningerne både til selve turen og messen blev mere end opfyldt. Det var en rigtig god studietur med fokus på at netværke på kryds og tværs, og produkterne fra både mit eget mærke og konkurrenterne så super spændende ud.

6000 solgte biler årligt


Tirsdag morgen pakkede biløkonomerne deres tasker og kørte mod BMW i Hannover, der er den næststørste BMW-forhandler i Tyskland med et imponerende årligt salg i nærheden af 6000 nye og brugte personbiler.

I mindre grupper blev de studerende vist rundt i den store forretning, hvor BMW havde dedikeret personale i de forskellige afdelinger til at fortælle om deres ansvarsområder. Rundvisningen omfattede også en imponerende mc-udstilling, ligesom brandmanageren for de nye BMW i-modeller fortalte engageret om de innovative modeller, som er udviklet med fokus på bæredygtig mobilitet, herunder BMW i8 og i3, som er 100 procent eldrevne biler.

- Det er altid spændende at høre på passionerede medarbejdere, og dem møder man heldigvis mange af i bilbranchen - og BMW Hannover var bestemt ingen undtagelse, siger Mathias Busch Jensen, 1. års biløkonomstuderende.

Kompetencer

Den inspirerende og lærerige studietur blev afsluttet med fart over feltet på Ralf Schumacher Gokart Center.

- Deltagelse i studieturen til IAA i Hannover lever op til Biløkonomuddannelsens formål, nemlig at skabe kompetencer til fremtidens bilbranche. På turen får de studerende en dybere indsigt i mobilitetskoncepter, også i den såkaldt tunge del af branchen, og dette er med til at sikre, at biløkonomerne får en allround uddannelse. Derudover er sådan tur uvurderlig i forhold til at opbygge et netværk, både internt blandt de studerende og i forhold til eksterne aktører i bilbranchen, udtaler uddannelseskoordinator Finn Rolighed.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142