23948sdkhjf

Stenhøj fordobler sit overskud

Den danske lift-virksomhed er i vækst og forventer, at den positive udvikling vil fortsætte med øget ordretilgang, også internationalt.
REGNSKAB Der er glæde i Barrit ved østjyske Juelsminde, for de danske aktiviteter i Stenhøj Gruppen er bedre end forventet, og udenlandske satsninger giver også gevinst, viser et netop offentliggjort og flot resultat for regnskabsåret 2015/16.

- Vi har nået de ambitiøse mål, vi har sat os for året, og det er vi meget tilfredse med, udtaler direktør Søren Madsen.

Overskuddet før skat blev på 27,1 mio. kr. mod 14,0 mio. kr. året før, hvilket således er nær en fordobling af resultatet. Omsætningen steg med godt 8 procent til 695,2 mio. kr. mod 646,6 mio. kr. året før, hvilket er en stigning på 48,6 mio. kr.

Stenhøj Gruppen forventer, at den positive udvikling vil fortsætte med øget vores fokus på blandt andet produktudvikling og markedsføring.

- Resultaterne ses tydeligt på den øgede ordretilgang, fortæller direktør Søren Madsen.

Dansk kraftpræstation

Resultatet for de danske aktiviteter er bedre end forventet. Særligt det største danske selskab, Stenhøj A/S, der varetager produktionen af kvalitetsløftere til det automotive marked verden over, har ydet hvad Stenhøj selv kalder en kraftpræstation. Efter flere år med dårlige resultater er underskud vendt til overskud, og udviklingen bevæger sig fortsat i en positiv retning.

- Vi er meget stolte af de flotte resultater, og fremtiden ser lys ud, udtaler direktør Søren Madsen.

Stenhøj Gruppens aktiviteter på det industrielle marked varetages af Stenhøj Kompressor og Stenhøj Hydraulik. Begge selskaber har også vist fremgang med flotte resultater.

Stenhøj DK er et nyt selskab i Stenhøj Gruppen, der målrettet varetager salg af et bredt produktprogram og service til det automotive marked i Danmark. Stenhøj DK er i en rivende udvikling, og har i løbet af kort tid etableret sig som en markant spiller på det danske marked.

International ekspansion

Også de udenlandske aktiviteter har bidraget særdeles positivt i regnskabsåret 2015/16. To tredjedele af Stenhøj Gruppens aktiviteter ligger uden for Danmarks grænser, og spiller derfor en stor rolle.

Igennem de seneste år er de internationale aktiviteter intensiveret markant og har tilført en række nye initiativer og strategier for de forskellige markeder. Især det engelske marked udmærker sig ved at stå for en stor del af omsætningen genereret i udlandet. Stenhøj Gruppens aktiviteter varetages her af Gemco Equipment og Gemco Service, som samlet set er den absolut største leverandør af værkstedsudstyr og service i Storbritannien.

I Tyskland varetages Stenhøjs aktiviteter af tre stærke virksomheder; Perkute Maschinenbau GmbH, der producerer industrielle delevaskemaskiner, Sherpa Autodiagnostik GmbH - en af Tysklands største producenter af bremseprøvestande, støddæmpertestere etc. og Autop Maschinenbau GmbH, den største producent af undergulvsløftere i Europa.

Stenhøj har i de senere år intensiveret samarbejdet med netop det tyske søsterselskab Autop ved lancering af brandet AutopStenhøj 1. juli 2016.

- Rejsen er først lige begyndt - det er vores mål at etablere os som markedsleder indenfor premium-segmentet for værkstedsudstyr på det internationale marked, udtaler direktør Søren Madsen. Det gælder såvel høj kvalitet og service, stærk logistik og fokus på innovation og udvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094