23948sdkhjf

SUV-dæk fra Dunlop

De, typisk, tungere og højere biler stiller nye krav til vinterdæk.
DÆKNYT SUV’er hitter som aldrig før, og det stiller selvfølgelig også større krav til de dæk, som sættes på bilerne, der oftest er tungere end de lidt mindre hatchback- og stationcarudgaver. Den udvikling vil Dunlop være med på, og derfor har dækproducenten udviklet et særligt SUV-vinterdæk kaldet Winter Sport 5 SUV. Dækket har allerede fået fine anmeldelser i blandt andet tyske AutoBild, og dækket har været tilgængeligt siden sommerferien. Alexis Bortoluzzi, der er Goodyear Dunlops marketingschef i forhold til forbrugere tilføjer:

- Lige som vinterforhold kræver SUV også særlige egenskaber hos dækket. SUV’er har et højere tyngdepunkt, og de er også tungere. Derfor er de kræfter, der påvirker dækket, større og gør bremsning og håndtering mere udfordrende. Der kræves særlige egenskaber for at bevare kontrollen på vejen. Der er derfor, vores ingeniører har brugt vores største ekspertise inden for vinterdæk og SUV-køretøjer til at leve op til disse krav og vores kunders forventninger, udtaler Alexis Bortoluzzi i en pressemeddelelse.

Winter Sport 5 SUV har forbedret aquaplaningsmod- stand, som skyldes dybere riller, der bortleder mere vand - i hvert fald hvis man sammenligner med forgængeren kaldet SP Winter Sport 4D. Det nye SUV-dæk har også bedre sidegreb på glatte vejbelægninger på grund af vinklede midterlameller, der nu er placeret parallelt med blokkanterne, så de bedre kan åbne sig og gribe fat i vejen. Dækket fås i 14 forskellige dimension, som dækker alt fra Toyota RAV4 til en Porsche Cayenne Turbo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096