23948sdkhjf

Hver fjerde leaser slipper for efterregning

Kun få leasingbiler får store efterregninger viser en undersøgelse fra FDM
ANALYSE Kunderne har ingen grund til at frygte skyhøje efterregninger ved privatleasing, viser en stor gennemgang fra FDM af 771 leasing-aftaler.

I godt hver fjerde tilfælde slap leasingtagerne helt uden ekstraregning, mens den for andre 49 procent holdt sig under 5000 kroner. I gennemsnit kostede det 3412 kroner at tilbagelevere leasingbilen.

Dermed vil FDM gerne medvirke til at mane de mange skrækhistorier om efterregninger på 20.000 kroner eller mere i jorden. For det er under én procent af de leasingbiler, FDM har kontrolleret, hvor det ender så galt.

- Med en gennemsnitlig efterregning på godt 3000 kroner slipper mange endda billigere, end hvis man skulle sælge en bil med de samme fejl, siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen.

Den lave gennemsnitlige afleveringspris skyldes ifølge FDM, at man via forsikringsselskabernes eget takseringssystem som leasingtager ofte kan få udbedret skader til storkundepriser. Leasingselskaberne har dog forskellige vilkår og vurdering af, hvilke skader der skal betales for. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i leasingselskabets regler, før man skriver under på kontrakten og genlæser vilkårene, inden bilen afleveres.

FDM råder forbrugerne til at få poleret småridser væk inden aflevering, ligesom bilen bør være nyvasket og støvsuget.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125