23948sdkhjf

Rattet rundt med motorsporten

Nyt fra motorsportens verden i ind- og udland.
10 KENDISSER SKAL 28. august på FDM Jyllandsringen under DTC-løbet vise, om tv-værten kan klæde kjoledesigneren af, og om fodboldspilleren kan køre lige så hurtigt, som han dribler og slå politikeren på målstregen. De 10, der skal køre i en specialbygget VW Scirocco med 240 hk og en professionel DTC-racerkører i bilen, er skuespiller David Owe, tv-vært Felix Smith, designer Jesper Høvring, rapperen Jøden, foredragsholder og bilentusiast Mads ”blærerøv” Christensen, komiker Uffe Holm, musiker Pharfar, tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting, borgmester i Silkeborg Steen Vindum og tv-vært Thomas Uhrskov.

DEN HJEMLIGE ELITE er klar, når FDM Jyllandsringen afvikler årets største asfaltløb denne weekend, MASCOT GP Danmark. I klassen DTC fører Kasper H. Jensen, mens Daniel Lundgaard er i spidsen af DM for Formel Ford. Lasse Sørensen gør indhop for Massive Motorsport til denne afdeling. I FDM Sport er der debut til den tidligere junior-europamester i karting Christian Lundgaard. Se også www.dtc-net.dk

TO MANDSKABER KOM HELT i top i årets Peugeot Suzuki Sydhavsrally. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) tog således sæsonens tredje DM-sejr i den største tohjulstrækker-division, mens Anders Lysen/Henrik Dernoff (Sorø/Ringsted) fulgte sejren op med en andenplads i divisionen.

DET BLEV TIL SÆSONENS fjerde sejr i træk for Esben Hegelund og Karsten Isaksen, da de fredag og lørdag deltog i Sydhavsrally på det vestlige Lolland. Ikke nok med det. Holdet i den hvide Skoda Fabia R5 scorede også så mange point, at de er sikre på at blive Danmarksmestre i den hurtige firhjulstrækker-division, selv om der stadig resterer to mesterskabsafdelinger.

STORTALENTERNE JACOB MADSEN fra Dianalund og Line Lykke Jensen fra Stenløse tog endnu en komfortabel sejr i mesterskabet for tunede biler under 1600 ccm, denne gang under Sydhavsrally på Lolland. Efter 170 kilometers hastighedsprøver kunne de for fjerde gang i træk køre deres Opel ADAM R2 ind på førstepladsen i mesterskabet, denne gang to minutter foran deres værste konkurrenter Rasmus Sørensen og Heidi Jensen i Citroën C2.

ANDERS FJORDBACH DELTOG i Nordschleife-serien VLN sammen med Frank Stippler. Phoenix Racings duo udgik dog halvvejs fra tredjepladsen.

NICOLAI SYLVEST KOM IKKE ud at køre løbene i ADAC GT Series for Zakspeed-teamet på Zandvoort, da søsterbilen i teamet manglede dele, og det blev besluttet at tage dem fra danskerens bil. På samme bane kørte Nicklas Nielsen ADAC F4, men danskeren havde en mislykket tidtagning og sluttede udenfor top 10 i alle tre løb. Nielsen fører dog stadig rookie-mesterskabet.

EFTER EN SOMMERPAUSE på fire uger er det omrejsende Formel 1-cirkus denne weekend klar til et af årets store højdepunkter ved det belgiske Formel 1 Grand Prix på den berømte Spa-Francorchamps bane. Kevin Magnussen, der håber på snarlig afklaring om næste års kørerbesætning, er klar til start for Renault.

PÅ PAUL RICARD-BANEN i Frankrig er der igen flere danskere til start i tredje afdeling af European Le Mans Series (ELMS). Danske Formula Racing i LMGTE i Ferrari 458, hvor den danske Formel 3-kører og Team Danmark-atlet Mikkel Jensen får debut som erstatning for Christina Nielsen, der kører løb i USA. De to øvrige kørere i teamet er som vanligt Johnny Laursen og Mikkel Mac. Også Morten Dons er til start i LMP3. Se www.europeanlemansseries.com

PÅ HUNGARORING ER Nicolaj Møller Madsen sammen med sin tyske holdkammerat Markus Pommer til start i fjerde afdeling af BlancPain Sprint Series Cup. Parret kører Audi R8 LMS for tyske Phoenix Racing og indtager p.t. andenpladsen i Silver Cup. Se mere på www.blancpain-gt-series.com , hvor løbene også kan ses live.

JAN MAGNUSSEN OG CHRISTINA NIELSEN er begge til start på Virginia International Raceway. Christina fører, sammen med Alessandro Balzan, klassen GTD i Ferrari 488, mens Jan og makker Antonio Garcia er på tredjepladsen for Corvette i klassen GT LM. Følg løbet på www.imsa.com

NICOLAI KJÆRGAARD ER TIL start for sit team Fortec, når ottende runde af MSA Formula 4 Championship køres den kommende weekend på banen i Rockingham.

ÅRETS STØRSTE SPORTSLIGE UDFORDRING venter DASU Rally Challenge–teamet Jacob Madsen/Line Lykke Jensen, når de i deres Opel Adam stiller til start i det tjekkiske EM-løb Barum Czech Rally Zlín kommende weekend. Teamet er støttet af DASU og Opel Danmark. Læs mere på www.fiaerc.com . Løbet kan ses live på Eurosport Player.

MED ET BRÆKKET BEN MÅ favoritten, norske Aasmund Kleve, blive hjemme sammen med makker Oddvar Moland, når danmarkseliten i rally for klassiske biler mødes til 220 kilometers kørsel ved Oresund Rally lørdag foran FrederiksborgCentret i Hillerød. Løbet er tællende til FDM DASU Classic-serien, det uofficielle danske mesterskab i pålidelighedsrally. Løbet, der blandt andet er sponsoreret af Yokohama samt Lyddæmper Central/Auto-G, byder også på en såkaldt turistklasse for uøvede rallykørere.

Læs mere på motorsporten.dk HER
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156