23948sdkhjf

Derfor vil franskmænd have del i frit automarked

Opkøbet af danske Autobutler er et led i en plan om at få fat i brugtbil-delen af branchen, hvilket også omfatter drift af en allround værkstedskæde.
STRATEGI: Push to Pass – skub for at komme frem – er navnet på strategiplanen hos den franske bilkoncern PSA Group med bilmærkerne Peugeot, Citroën og DS. At der bliver trykket på vidner de seneste tal om hos bilkoncernen, der for få år siden var nødlidende og måtte have statsstøtte: For første halvår af 2016 er PSA Gruppens konsoliderede nettoresultat på 1383 millioner euro, hvilket er en fremgang på 663 millioner euro – svarende til en fordobling.

Med i den tostrengede plan, der naturligvis primært handler om bilsalg, er også at bevæge sig godt og grundigt ind i værdikæden på brugtbil- og værkstedssiden på markederne i nye lande. Derfor har PSA netop overtaget majoriteten i den danske udbudsportal for værkstedsarbejde, Autobutler, ved at investere 233 millioner kroner.

PSA gruppens finansdirektør, Jean-Baptiste de Chatillon, har officielt udtalt I forbindelse med opkøbet, at Autobutlers koncept passer perfekt med PSA Groups plan om at udvide sin ekspertise i det digitale eftermarked og sin kundebase.

- Denne investering er i fint tråd med vores Push to Pass strategi. Opkøbet vil hjælpe os med at ruske op i de eksisterende paradigmer og justere vores forretning, så vi bedre kan møde kundernes behov og tilbyde dem en fuld palet af mobilitets-relaterede services ved at banke på hos nye vækstmarkeder, siger Jean-Baptiste de Chatillon.

Kæde dobler op
I Tyskland er PSA Group ved at udbygge en værkstedskæde under navnet Euro Repar Car Service, hvilket ifølge den tyske branchehjemmeside amz.de er en fusion af Europar og Motaquip Car Service. Kæden skal angribe det frie eftermarked og dermed bevæge sig ud over koncernens egne tre bilmærker. Kæden vokser hurtigst i Tyskland og skal alene i år fordoble antallet fra de nu 160 værksteder til 300. I Europa tæller kæden mere end 2000 værksteder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189