23948sdkhjf

Delte meninger i brancheforeninger om kendelse

Bilbranchen og Dansk Bilbrancheråd bakker op om kendelsen i sagen Bilmarkedet versus Autouncle – Autobranchen Danmark kalder den ærgerlig.
KOMMENTARER For at give Autouncle power til retssagen med eBay/Bilmarkedet stillede Autobranchen Danmark og Dansk Bilbrancheråd sig tidligt bag Autouncle med foreningsbistand. Men lige lidt hjalp det: Autouncle har onsdag tabt retten til at crawle bildata fra bilforhandlernes hjemmesider ved Vestre Landsret. Og det giver spredte kommentarer fra såvel de to formelt opbakkende brancheforeninger som Bilbranchen under Dansk Industri.

Må vinke farvel til data

Fra Autobranchen Danmark siger kommunikationschef Lisa Sandager Ramlow, at kendelsen er rigtig ærgerlig, og at man brancheforeningen vil kigge nærmere på kendelsen.

- Min umiddelbare reaktion er, at det er frygteligt, at bilforhandlere ikke kan påberåbe sig retten til egne data. Og at giganten eBay således kan være med til måske at kvæle den lille iværksætter, Autouncle, siger Lisa Sandager Ramlow.

Autobranchen Danmarks jurister supplerer med en udtalelse om, at dagens kendelse betyder, at de forhandlere, som opretter annoncer via Bilinfo, ikke må få vist disse annoncer andre steder end på egne hjemmesider og på de domæner, som Bilinfo ejer og samarbejder med. Forhandlerne kan dermed ved indtastning af egne data i Bilinfo ”vinke farvel” til retten til de selv samme data, som de har indtastet – på trods af, at de ønsker, at annoncerne også skal fremgå på Autouncles hjemmeside, lyder juristernes kommentar.

Beskyttelse mod kopiering

Fra Bilbranchen udtaler juridisk chef, Karoline Thomsen, at Bilbranchen nu vil nærlæse kendelsen og vurdere konsekvenserne, ligesom brancheforeningen på mandag den 20. juni deltager i et møde, som Bilinfo har inviteret til om afgørelsen og dens konsekvenser for brugere af Bilinfo.

- En umiddelbar konsekvens af kendelsen er, at bilforhandlerne fremover har mulighed for at opnå bedre kontrol med, hvor, og i hvilken sammenhæng, virksomhedens brands og bilannoncer vises.

- Som tidligere tilkendegivet er det desuden Bilbranchens og DIs grundsynspunkt, at oplysninger, der købes og genereres af software til en færdig bilannonce, også på bilforhandlernes egne hjemmesider, efter omstændighederne kan være ejet af softwareleverandøren, som leverer, tilføjer, behandler og sammenstiller disse data til et annonceprodukt. Det skal med andre ord kunne betale sig at udvikle software og teknologier til gavn for branchen, der kan opnå beskyttelse imod kopiering. Dagens kendelse fra Landsretten bakker op om dette princip, siger Karoline Thomsen.

Hun tilføjer, at da Bilmarkedet nu indbyder Autouncle og andre digitale aktører til samarbejde om køb af annoncer oprettet i Bilinfo, så vil dagens kendelse ikke udgøre en begrænsning, idet bilforhandlerne, via kommercielle aftaler, kan samle og vise annoncer, hvor de ønsker eksponering.

Kold jura endelig afklaret

Fra Dansk Bilbrancheråd, der ligeledes tæller flere hundrede bilforhandlere, er der glæde over afklaringen af den langstrakte og komplicerede sag.

- Den kolde jura, som hele vores gode samfund er bygget op omkring, fordi vi respekterer domstolene, er nu afklaret. Kendelsen er i dag, onsdag, et kæmpeskridt i afklaringen af, hvornår data anses for at være blevet forædlet i et omfang, så man mister rettighederne til at bruge dem, siger direktør i Dansk Bilbrancheråd, Erik S. Rasmussen. Han er selv advokat og har fulgt sagen nøje over de to dages proces og finder, at de tre landsretsdommere har været meget grundige helt ned i mindste detalje.

- Nu er det formentlig slut med kævl og ballade. Vi i Dansk Bilbrancheråd anbefaler samarbejde og dialog til fremadrettet gavn for vores bilforhandlere - dem det hele drejer sig om, siger Erik S. Rasmussen.







Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172