23948sdkhjf

Leder: Folkefest og Folkemøde

Motor-magasinets ugentlige leder.
TO TEMMELIG FORSKELLIGE folkefester finder sted og kulminerer i denne weekend den 18.-19. juni, og begge tiltrækker mange autofolk. Dog klart flest i Le Mans i Frankrig, hvor det legendariske 24 timers løb afgøres søndag eftermiddag, og vanen tro med masser af danskere langs banen. Le Mans har i flere år været lig med dansk folkefest - og massiv dansk bevågenhed - ikke mindst som følge af Mr. Le Mans, Tom Kristensens meriterende sejrsstime. Han er nu kørt i garage, men der er fortsat masser af dansk deltagelse. Klassen GTE er særlig interessant for os danskere – i tre af bilerne sidder danske kørere med reelle vinderchancer. Og den fjerde – den er rent dansk. Også denne fagavis’ læsere er på plads i Le Mans, herunder fire af slagsen, der var så heldige at vinde en tur til løbet i Motor-magasinets Le Mans konkurrence i maj i forbindelse med vores store Le Mans - Formel 1 specialblad. Se danskerbilerne i denne udgave af avisen.

NOGET LÆNGERE MOD ØST på klippeøen Bornholm mødes andre autofolk til et noget anderledes arrangement, når den femte udgave af Folkemødet på Bornholm tiltrækker politikere, lobbyister, meningsdannere og borgere til Allinge torsdag til søndag. Og vanen tro er de flittige brancheorganisationer på pletten for at påvirke især Folketingspolitikerne om de mange gode auto-mærkesager.

DET GÆLDER IKKE MINDST den nærmest evindelige sag om reparationsgrænsen, som ved indgangen til 2016 atter blev sat op, og som nye tal viser igen koster både værkstedsjobs og praktikpladser i branchen. AutoBranchen Danmark er som altid på plads på ydermolen i Allinge og klar til at sætte fokus på netop reparationsgrænsen, men også branchens andre mærkesager: Bilafgifter, bedre fremkommelighed og kvaliteten af erhvervsuddannelserne. Dansk Bilbrancheråd er også at finde på Solskinsøen for at tale autoværkstedernes sag - med blandt andet debat om den cirkulære økonomi og grønne tendenser i bilbranchen, og for andet år i træk tager Bilbranchen under DI til Folkemødet for at tale om de danske bilafgifter. To plug-in hybridbiler vil blive brugt til at give politikere et lift til og fra Folkemødet og for at vise, hvordan det nuværende afgiftssystem straffer ny teknologi.

Rigtig god tur - uanset arrangement
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097