23948sdkhjf

Fradrag ændres først ved afgiftsreform

Skatteministeren afviser at flytte fradrag fra standard til nye typer sikkerhedsudstyr.
AFGIFTER Der indføres ikke nye fradrag for sikkerhedsudstyr. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser at sanere de nuværende fradrag i registreringsafgiften, som finansordfører Ole Birk Olesen (LA) foreslår.

Der foretages ingen ændringer, før man foretager en samlet omlægning af bilafgifterne, fastslår skatteministeren.

Karsten Lauritzen medgiver ellers, at fradragene for sikkerhedsudstyr ikke er justeret siden 2007. Flere typer udstyr er i dag standard, mens nye typer belægges med den højeste registreringsafgift.

- Jeg er enig i, at registreringsafgiften kan begrænse tilvalget af nye former for sikkerhedsudstyr som for eksempel vognbaneassistent og aktivt nødbremsesystem.

Ole Birk Olesen har brugt en artikel i Jyllands-Posten som afsæt for sine spørgsmål om billigere sikkerhedsudstyr.

Biler er meget sikrere

Imidlertid afviser Karsten Lauritzen, at danskere generelt er mere udsatte i trafikken som følge af, at de biler, der sælges i Danmark, har mindre sikkerhedsudstyr end i vore nabolande.

- Der gives i dag fradrag for en række former for sikkerhedsudstyr, og de har bidraget til, at de pågældende former for sikkerhedsudstyr i dag stort set er standard i alle nye biler, der registreres her i landet, konstaterer Karsten Lauritzen, som glæder sig over den kraftige forbedring af bilernes sikkerhed.

Lavere afgift redder liv

Ole Birk Olsen mener, at det ville redde flere menneskeliv og reducere antallet af alvorlige kvæstelser, hvis man sænkede købsafgiften for nyudviklet sikkerhedsudstyr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094