23948sdkhjf

Tester skal være mainstream

Distributøren af diagnosetesteren Autologic vil satse på at nå bredere ud.
UDSTYR Salg gennem FTZ og kompatibel med 14 europæiske bilmærker skal sætte yderligere skub i salg og abonnement af den britiske diagnosetester Autologic. Det meddeler den danske distributør Autotek, som oplyser, at omkring 65 værksteder i dag benytter testeren.

- I Norge er tallet over 700, så vil skal gerne have mere gang i markedet. Derfor indgår vi fra 1. maj i FTZ’s sortiment, ligesom den seneste version af testeren nu understøtter hele 14 europæiske bilmærker, siger chef for den danske afdeling af Autotek, Martin M. Pedersen. Kun Ford og Opel er endnu ikke på listen blandt mærker, som ikke kan kobles op med Autologic.

Ifølge Martin M. Pedersen er en Autologic så tæt på en originaltester, som en tester overhovedet kan blive og tilbyder værkstederne at kode og omprogrammere styreenhederne.

- En værksteds opgave handler om at reparere biler. Ikke om software og databaser. Derfor er et værktøj som Autologic – og tilknyttede abonnementer – en uvurderlig hjælp til et frit værksted, som gerne vil kunne servicere en bred vifte af biler. Værksteder kan spare op til 1-2 timer dagligt, som resulterer i årlige besparelser op til 200.000 kroner, siger han.

Martin M. Pedersen tilføjer, at med abonnementsløsningen Autologic Assist tilbydes værkstedet et fuldt integreret supportsystem, som kombinerer tekniske eksperter uddannet hos mærkeværkstederne og tilgang til online databaser med tredjepart køretøjsinformationer.

Kursus gennem FTZ Akademi
Netop opkoblingen til bilproducenternes databaser kan skabe en del hovedbrud på værkstederne. Fabrikanterne er ikke altid specielt hjælpsomme og undertiden kan der gå op til syv uger, før et værksted overhovedet kan få adgang til systemerne. Derfor tilbyder Autotek en såkaldt Pass Through, hvor mekanikeren guides igennem systemet hos fabrikanten.

- Som supplement til Bilteknisk Support hos FTZ Akademi klares kommunikationen via testeren, og faktisk kan det indbyggede kamera bruges til live at vise teknikerne, hvad problemet er. Vores tester gør det muligt for teknikerne at overtage enheden og vejlede mekanikeren, siger Martin M. Pedersen.

Aftalen med FTZ indebærer også, at mekanikere kan gennemgå et kursusforløb i brugen af Autologic gennem FTZ Akademi.

På kurset gennemgås en Autologic-testeren og der gives en gennemgang af dens muligheder til udlæsning af fejlkoder, parametermålinger, opsætning og tilpasnings af styreenheder.

Der tilbydes tillige et udvidet kursus, hvor deltagerne kommer helt ud i yderpunkterne af testerens formåen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094