23948sdkhjf

Tryg ude efter 30 år

Dansk Bilbrancheråd har opsagt sin mangeårige aftale med forsikringsselskab, som mod bilejernes vilje har flyttet trafikskadede biler fra medlemsværkstederne.
FORSIKRING Hovedbestyrelsen i Dansk Bilbrancheråd besluttede på et bestyrelsesmøde i forrige uge at opsige partnerskabsaftalen med Tryg per 30. juni 2016.

- Aftalen mellem Tryg og Dansk Bilbrancheråd har varet i mere end 30 år, og især de første 20 år af partnerskabsperioden har aftalen været udbytterig for begge parter. Gennem de seneste små fem år er samarbejdet mellem Tryg og bilvirksomhederne blevet mere og mere belastet. Dels på grund af den måde, Tryg har valgt at forhandle vilkår med værkstederne på, dels fordi Tryg gennem adskillige år ikke har respekteret bilejernes frie værkstedsvalg, forklarer direktør Erik S. Rasmussen, Dansk Bilbrancheråd.

- Det har betydet, at Tryg mod bilejernes vilje har flyttet de trafikskadede biler fra medlemsværkstederne til stor frustration for bilejerne og værkstedsindehaverne. Og så er medlemsværkstederne oven i købet i mange tilfælde Trygs egne kunder på erhvervsforsikringsområdet. På trods af et utal af møder med Tryg de seneste år har forsikringsselskabet ikke vist vilje til at ændre på tingene, hvilket vi både beklager og er kede af i Dansk Bilbrancheråd, tilføjer han.

- Flere forsikringsselskaber laver i dag meget andet end forsikringer og forsøger at overtage værkstedernes arbejde så som hjulskift og vejhjælp, og det bryder vores medlemmer sig ikke om, siger Erik S. Rasmussen.

Tryg oplyser, at ”for nuværende kunder får det opsagte samarbejde ingen konsekvenser. Nuværende kunder fortsætter på uændrede konkurrencedygtige vilkår. Alle kunder vil høre fra Tryg inden årets udgang.”

Søger alternativ

Dansk Bilbrancheråd har også siden 2008 haft en partnerskabsaftale med Topdanmark, og mere end 800 bilvirksomheder under Dansk Bilbrancheråd har valgt Topdanmark som forsikringsleverandør.

- Vi er nu på udkik efter et alternativ til Tryg, så den skarpe konkurrence kan opretholdes, oplyser Erik S. Rasmussen, som forventer, at være klar med et alternativt forsikringsselskab om cirka tre måneder.

Direktøren understreger i øvrigt, at Dansk Bilbrancheråd ikke blander sig i, hvilket forsikringsselskab medlemmerne ønsker af gøre brug af – med andre ord, medlemmerne har fuldstændig frit valg på alle hylder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141