23948sdkhjf

Råd vil stoppe fartskriver-krav

Håndværksrådet har indbragt sag om overfortolkning af EU-regler for regeringens nye Implementeringsråd.
BRANCHEPOLITIK Mekanikere og andre håndværkere kan blive pålagt krav om at installere fartskrivere for tusindvis af kroner i deres biler på grund af EU-bestemmelser om køre/hviletid. Og bøder på typisk 6000 kroner er givet til flere i autobranchen, som vi skrev i Motor-magasinet nummer 20. Men nu har Håndværksrådet indbragt sagen for et råd, der skal stoppe dansk overfortolkning af EU-regler.

- Vi ser den slags sager som eksempler på, hvordan Danmark overimplementerer EU-regler. Vi har derfor indbragt sagen for det nye implementeringsråd, som regeringen har nedsat. Vi anbefaler regeringen, at Danmark stopper med at overimplementere EU-reglerne på dette område og i stedet følger praksis i andre EU-lande – for eksempel i Tyskland, hvor reglerne praktiseres mindre restriktivt, siger chefkonsulent og EU-jurist i Håndværksrådet, Jeppe Rosenmejer til Leder I dag.

Implementeringsrådet beskæftiger sig med EU-lovgivning og EU-reglers indførelse i Danmark. Når det gælder EU-regler, er Danmark ofte blevet fremhævet som duks, men ind i mellem sker der en unødvendig stramning af EU-forordninger, når de skal omsættes til lov.

Implementeringsrådet omfatter repræsentanter for erhvervsorganisationerne. Det er i sidste ende regeringen og de involverede ministre, der afgør om en EU-regel kan blødes op eller håndhæves mindre restriktivt.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142