23948sdkhjf

Amerikaner-drøn så det gør ondt

Funderer du også over at købe en Ford GT40? Så tag til Monterey, hvor også nogle Cobraer er under hammeren for millioner af kroner.
KLASSIKERE Syv V8-Ford’er. Syv biler i helt deres egen liga. I øjeblikket hver især en del af Jim Click Jr.’s berømte bilsamling. Men på vej til at gå under auktions-hammeren, når RM Sotheby’s holder klassiker-auktion i den californiske by Monterey senere på sommeren, den 19. august for at være præcis.

Mustang, AC Cobra og Ford GT40 – i alt syv biler, der er anerkendte for at være nogle af de bedste i hver deres kategorier.

Hvis du troede, at en Ford GT40 nødvendigvis skal være malet lyseblå og have en orange stribe ned over kroppen, har du taget helt fejl. Det beviser stjernen i Click-samlingen, den sorte og orange GT40 med #61 på siden.

En original Mk I med chassisnummer P/1061, har kørt alle de rigtige steder inklusive Riverside og Laguna Seca. Vurderet til 25 millioner kroner – eller måske 26.

På listen over biler er også et par Shelby Cobraer. Den ene er vurderet til omkring 10 millioner kroner, den anden til måske 17 millioner.

Så er det jo lige ved, at et sted mellem syv og ti millioner kroner næsten kan virke billigt for de to Boss 302-biler. Det trækker jo ikke fra, at Dan Gurney har kørt race i den ene.

Sidste bil i Click-samlingen, der skal afsted til august, er en Shelby GT350 fra 1966. Regn med, at den kan gå for tre millioner kroner i runde tal.

Click hvem?

Som amerikanerne siger, ”Jim is a petrolhead!” – kan nærmest oversættes med Jim er den totale bilnørd. Men at være sådan én kan man jo ikke leve af. Det kan man da – hvis man samtidig er en af USA’s største Ford-forhandlere. Jim Click Jr. er tredje generation i bilforhandler-familien Click med i alt 16 forhandlere spredt ud over Californien og Arizona. Selvfølgelig lever Jim Click af at styre forretningen. Men når han ikke er på kontoret, er han koncentreret om sin samling af biler, der – som kun amerikanere kan sige det – ville få granvoksne mænd til at skrige som teenage-piger. Det er altså en del af denne samling, der går under hammeren i Monterey den 19. august.

Click-bilerne der er til salg
#89: Shelby Cobra 289 fra 1964
#61: Ford GT40 fra 1966
#19: Shelby Cobra 289 fra 1964
#16: Ford Mustang Boss 302 fra 1970
#1: Ford Mustang Boss 302 fra 1969
#90: Shelby GT350 fra 1966











Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14