23948sdkhjf

Ajour med alverdens branchenyt

Nyheder fra ind- og udland helt kort.
OPEL INDRØMMER, AT ZAFIRA minivans motor-software kan lukke af for udstødningen under visse omstændigheder men mener dette er lovligt, udtaler den tyske transportminister til Automotive News.

MITSUBISHI MOTORS ØVERSTE CHEF Tetsuro Aikawa stopper efter den seneste brændstof-skandale, der førte til at Nissan nu har overtaget en kontrollerende aktiepost hos sin japanske rival.

AKTIERNE I FIAT CHRYSLER FALDT mere end fem procent, efter at tyske Bild rapporterede, at bilfabrikanten kan blive forbudt salg af biler i Tyskland, hvis der findes bevis for, at firmaet har brudt emissions-regler.'

VW HÅBER AT NÅ EN AFTALE med de amerikanske myndigheder næste måned omkring genopretning efter diesel-skandalen, så den tyske bilfabrikant kan komme i gang med lancering af en ny crossover og elektriske biler, udtaler VW Groups globale salgschef, Jürgen Stackmann.

VW VIL INTRODUCERE EN NY STRATEGI i midten af juni for, hvordan bilfabrikanten bliver såkaldt mobil leverandør i fremtiden, har CEO Matthias Mueller oplyst chefer internt. VW har desuden accepteret at forhøje de tyske arbejderes løn med næsten fem procent, efter trusler fra fagforeningerne i kølvandet på milliardregningen efter emissions-skandalen.

NISSAN AFVISER SYDKOREANSKE ANKLAGER om falske forbrugstal på den engelsk-byggede Qashqai. Sydkoreas miljøminister vil give Nissan en bøde på 1,8 millioner kroner og kræve de foreløbig 814 solgte biler hjemkaldt.

NORGES SUNDHEDSFOND HAR IFØLGE Automotive News planer om at gå med i det verdensomspændende krav mod VW Group efter emissions-skandalen.

DEN FRANSKE PSA GROUP MED Peugeot og Citroën vil investere 5,2 milliarder kroner i Vigo- og Madrid-fabrikkerne i Spanien, der beskæftiger 8000 medarbejdere, og planlægger en ny bilmodel fra Vigo i 2020.

DEN AMERIKANSKE INTERNATIONALE handelskommission har igangsat en undersøgelse på vegne af VW Group mod hybrid-patentholderen Paice, der tilsyneladende forsøger at blokere import af VW, Audi og Porsche hybridbiler til USA.

SAMMEN MED SIN KINESISKE PARTNER, Dongfeng, går PSA-gruppen nu i gang med at udvikle en større familie af elbiler. Den første er klar i 2019. Alle nye bilmodeller fra Peugeot får fremover store digitale skærme, der viser hastighed og meget andet, skriver FDM.

DET EUROPÆISKE BILSALG STEG ni procent i april med fremgang for næsten alle bilproducenter – også for VW trods diesel-skandalen.

BMW OG TOYOTAS KOMMENDE FÆLLES roadster skal bygges af Magna Steyr i Østrig. BMW har i øvrigt ingen plan B for Mini og Rolls-Royce, hvis Storbritannien forlader EU efter folkeafstemningen 23. juni.

DET TYSKE KABINET HAR GODKENDT tiltag, der skal booste efterspørgslen i landet for elbiler. Købere får 28.000 kroner i tilskud, ligesom købere af plugin-hybridbiler modtager 21.000 kroner.

MAZDA FORVENTER AT VOKSE yderligere i Europa efter 21 procent pil opad sidste år, især efter sin CX-3 Crossover blev lanceret.
:
FIAT CHRYSLER HAR UDNÆVNT amerikanske Reid Bigland som ny topchef for Alfa og Maserati. Han fortsætter som ansvarlig for salget af Fiat Chrysler i USA og Canada. Han erstatter tyskeren Harald Wester, som får posten som teknisk chef for koncernen.

DAIMLER HAR SAT 3,7 MILLIARDER kroner af til at hjemkalde køretøjer med problemramte airbags fra Takata.

AUDI, BMW OG MERCEDES FØRER blandt bilfabrikanter i data-opkobling, men må blive endnu skarpere for at slå Apple og Google i internet-koblet navigation og in-car underholdning, viser en rapport.













Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094