23948sdkhjf

VW sender Touareg på slankekur

Allerede før SUV-nyheden Tiguan er klar til sommer, løfter tyskerne sløret for VW-mærkets største, Touareg med hybrid.
KÆMPE-SUV: Touareg er den største af SUV’erne fra Volkswagen. Og stor, det er den. Rigtig stor. Men nu skal det være slut med unødige kilogram – den kommende Touareg bliver markant mindre og lettere, hvilket understreges af et mere sporty design.

Touareg er jo i direkte familie med Audi Q7 – der ligeledes i seneste udgave blev slanket med flere hundrede kilogram. Derfor er det så lige til, at den næste VW SUV i størrelse maks har dele til fælles med den. Men i den store VW-familie er jo også Porsche Cayenne og Bentley Bentayga – Touareg ’17 deler også komponenter med dem.

Volkswagen lader forstå, at den nye Touareg, afhængig af model, har tabt sig op til 300 kg. Men det er ikke udelukkende her, der hentes markant mindre CO2-udslip. Især på emnet motorer er nyt på vej. Den næste udgave kommer nemlig også som plugin-hybrid. Netop sådan blev bilen vist på forårets biludstilling i Beijing – her hed bilen T-Prime Concept GT/E.

Det med ”Concept” lagde ingen nævneværdig vægt på, idet det var tydeligt, at bilen på scenen i realiteten var en komplet produktionsbil – nemlig Touareg.

Men dette med GTE, det blev der lagt mærke til. Hermed viser tyskerne jo, at ’17-udgaven af Touareg kommer med netop plugin-hybrid. Allerede nu er der to plug-in’er fra Volkswagen, nemlig Golf og Passat. Men i VW Group er der allerede i produktion plug-in blandt store og langt hurtigere biler, nemlig hos Porsche.

Data på Touareg Plug-In skulle være 381 hestekræfter som system-effekt og et forbrugstal på godt 30 kilometer per liter.

FAKTA: Volkswagen Touareg
Nuværende Touareg blev faceliftet i 2010
Ny som 2017-model: Mindre og op til 300 kg lettere
Benzin og diesel
Desuden plugin-hybrid
System-Effekt: 381 hk
Frobrug: 33,3 km/l
Rækkevidde på el: 50 km





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219