23948sdkhjf

Europa-nyhederne vist frem i Kina

Så er de internationale biludstillinger nået til Kina – 2016 Beijing Motor Show. Her er alt det vigtigste om bilnyheder, der også tæller her i Europa.
BILMESSE Her og der tales der om, at det kinesiske marked er ved at miste pusten. Men også dette års udstilling i Kinas hovedstad, Beijing Motor Show 2016, beviste, at Kina fortsat er big business for bilfabrikker over hele verden. Og sammen med Shanghai Motor Show er Beijing stedet, hvor store nyheder vises frem. Selvfølgelig nyheder for de kinesiske købere, men i takt med Kinas stadigt større betydning er Beijing og Shanghai også udstillinger, hvor verdensnyheder vises frem – og dermed også biler, der tæller her i vores del af verdenen.

Denne gang var der således ”også-for-os-nyheder” fra Audi, BMW, Mazda, Renault, Porsche og Volkswagen.

Her er den hurtige guide til de vigtigste bilnyheder i Beijing 2016:

Audi:

De Fire Ringe kom til Kina med to voldsomme nyheder; de hidtil hurtigste udgaver af Audi TT. Med endnu flere hestekræfter – 400 i runde tal – er der føjet to bogstaver til, nemlig R og R. Audi TT RS adskiller sig fra de øvrige TT’er ude foran, ikke en pumpet 4-cylindret Golf-motor, nej, her er vi tilbage ved en af Audi-rødderne, den 5-cylindrede rækkemotor.

Så lille bil – så mange hestekræfter = fart næsten lige så stor som centermotorbilen R8.

BMW:

BMW X1 – den mindste af SUV’erne fra den tyske fabrik – er jo ikke kendetegnet af specielt god plads på bagsædet. Det gør tyskerne nu noget ved og viser derfor X1 Lang på den kinesiske udstilling – kineserne elsker jo at sidde på bagsædet, især når der er rigelig plads på bagsædet.

X1 Lang er kinesisk, siger BMW, men den kan senere finde vej til Europa.

Mazda:


Læg godt mærke til denne bil, Mazda CX-4. Ny SUV fra Mazda, der, set med danske øjne, er gefundenes fressen, da den nye fylder hullet mellem den velkørende, men lille, CX-3 og den igen velkørende, men dyre, CX-5. Lige dér er plads til en nyhed, der klart nok skal hedde CX-4. Den nye Mazda ligner en direkte modstander til Nissan Qashqai.

Renault:

Renault Koleos er navnet på en stor Kina-SUV fra Renault. Koleos med verdenspremiere i Kina – storebror til Kadjar. Koleos står på samme platform som SUV’en Renault Espace og sedanen Talisman og er da også både lang og bred. Akselafstanden er 2,7 meter, mens længden er knap 4,7 meter.

Motorerne er dog ikke enorme. Der er valg mellem to benzinmotorer og to dieselmotorer med effekt mellem 130 og 175 hk. Bilen er ikke i første omgang tænkt at skulle være lagervare hos Renault Danmark.

Porsche:

Efter Boxster kommer Cayman. Ja, det er måske ikke helt så indlysende, som at efter A kommer B, men for Porsche er det. Den åbne 718 Boxster har jo for kort tid siden haft verdenspremiere, og har lige nu premiere på dansk asfalt. Så derfor er det nu den tilsvarende lukkede version, dog med et andet navn, nemlig 718 Cayman, der skal vises frem. Officiel verdenspremiere i Beijing.

Den har samme motor som Boxster - altså 4-cylindret 2-liters boxer med 300 heste og ligeledes 4-cylindret, men 2,5-liters boxer med 350 hestekræfter.

Volkswagen:

Vel hedder bilen her T-Prime Concept, men læg ikke for meget i dette med koncept. For her på scenen holdt en omtrent produktionsklar bil, der mere end antyder hvordan den næste Volkswagen Touareg kommer til at se ud. Og nok så vigtigt: Hvilken teknik, den største af VW’s SUV’er kommer med.

Ikke overraskende står den på plugin-teknik – 375 hestekræfter og 700 Newtonmeter, siger tyskerne.
















Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.241