23948sdkhjf

Flytning med indbyggede overraskelser

På trods af mange tanker og planlægning, blev en flytning af et værksted en langt større opgave end forventet.
RECEPTEN Efter 26 år med autoværksted samme sted var de gamle lokaler blevet for små og utidssvarende for Brian Løkke, som har Brian Løkke Auto i Oksbøl, hvor man har speciale i specielt de lidt ældre Porsche biler. Da der for omkring et års tid siden dukkede en mulighed for at leje en stor tom bygning, slog han til.

- Vi får nu over 200 kvadratmeter mere værkstedsplads end før, men det har også givet os flotte kundefaciliteter, indbydende kundetoiletter, lagerplads og masser af kontorplads. Før vi flyttede ind, gik min mestersvend, Mads Thomsen, og jeg i gang med at spekulere over, hvor de faste installationer skulle være. Vi lavede flere udkast, og enedes til sidst om, hvor liftene skulle stå, så det blev mest hensigtsmæssigt med hensyn til at få biler ind og ud. Dæk- og afbalanceringsmaskinerne fandt vi også et godt sted til, og det samme kom også til at gælde for de mange andre større ting, siger Brian Løkke og tilføjer:

- Når man har et værksted som mit, hvor det primært handler om de lidt ældre Porsche biler, smider man jo ikke noget væk, for det kunne jo være man fik brug for det, eller så kan der være tale om dele, som er udgået og som er umulige at skaffe. I det daglige bemærker man ikke, hvor meget der egentlig er, men det skal jeg da love for man gør, når man skal flytte.

Ingen opskrift

Specielt det med de mange dele kom som en overraskelse, for Brian Løkke havde selv ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvor meget det egentlig fyldte, hvor meget der var og hvor meget der var samlet sammen i løbet af 26 år.

- Fra en starten var der de bedste intentioner med hensyn til flytningen og alt det der med at få tingene sorteret og systematiseret, men som tiden nærmede sig, kunne jeg godt se, at den opgave havde jeg helt og aldeles undervurderet, siger han.

- Da vi samtidig havde besluttet os for ikke at lukke det gamle værksted i forbindelse med flytningen, og fortsætte direkte uden afbrydelser i det nye, endte det med at blive til en større opgave end forventet, forklarer Brian Løkke.

Aldrig fyraften

Med en alder på 51 år, måske ti gode år mere, et værksted i det vestligste Jylland og banker, der sidder hårdt på pengene, valgte Brian Løkke ikke at låne penge. Derfor har det da også været ham, der efter fyraften har stået for det meste, gravet ud til liftene, og som selv har stået for monteringen af én af de fire lifte.

- Valget om ikke at låne penge var helt bevidst. For med den alder jeg har, ønskede jeg ikke at stifte gæld. Omvendt har det så betydet, at jeg ikke rigtigt har haft fyraftener de sidste fem måneder, og det med at holde weekend har der heller ikke været tid til. Så om der er opskrift på den perfekte flytning. Nej, det tror jeg ikke, der er. Og hvis du spørger mig, om jeg ville gøre det igen, ville mit svar være: Aldrig mere!





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125