23948sdkhjf

Flere bilmærker fanget i forlygterne af VW-skandalen

Tysk test af udstødningsgasser har fundet uregelmæssigheder hos 16 bilmærker, herunder hos Hyundai og Nissan.
UDSTØDNING I en test af udstødningsgasser har tyske myndigheder fundet uregelmæssigheder hos biler fra i alt 16 store producenter, herunder franske Renault, italienske Fiat og japanske Nissan.

Det fortæller Tysklands transportminister, Alexander Dobrindt, fredag.

De 16 mærker er ifølge ministeren Volkswagen, Audi, Mercedes, Opel, Porsche, Renault, Alfa Romeo, Fiat, Chevrolet, Darcia, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Nissan og Suzuki.

Ud af 53 testede modeller blev der målt højere udledning end angivet af de såkaldte NOx-gasser i 22 modeller. NOx er en fællesbetegnelse for de to stoffer kvælstofdioxid (NO2) og kvælstofoxid (NO).

Ifølge den tyske transportminister var flere af modellerne udstyret med software, der ved bestemte temperaturer slår nogle systemer fra, som ellers er beregnet til at fjerne de skadelige Nox-gasser.

Mercedes har allerede annonceret en intern undersøgelse som følge af testen. Transportminister Alexander Dobrindt understreger dog, at de tyske myndigheder ikke kan pålægge udenlandske bilproducenter at gøre det samme.

Testen er blevet sat i værk af de tyske myndigheder, efter at de amerikanske miljømyndigheder sidste år afslørede, at dieselbiler fra de tyske VW-fabrikker viste vidt forskellige tal, når udstødningen blev målt henholdsvis i laboratorier og på landeveje.

De amerikanske test viste, at VW bevidst snød med udledningerne, så bilerne fremstod mere miljøvenlige, end de faktisk var.

Volkswagen har erkendt at have snydt med softwaren, og sagen er blevet kaldt den største skandale nogensinde inden for bilbranchen, hvor 11 millioner VW-biler anslås at være udstyret med snydesoftware.

Tidligere fredag kom det frem, at tyske bilfabrikker tilbagekalder 630.000 dieselbiler i Europa på grund af problemer med udstødningsgasser. Det gælder biler fra Audi, Mercedes, Volkswagen, Opel og Porsche.

Senest har kilder oplyst til nyhedsbureauet dpa, at VW har afsat 122 milliarder kroner til at dække omkostningerne i forbindelse med skandalen.

Tidligere på ugen oplyste de amerikanske myndigheder, at de havde indgået en aftale med VW. Ifølge aftalen skal ejerne af de tyske dieselbiler tilbydes, at VW tilbagekøber deres biler, eller at bilerne får sat nyt udstyr i, der reducerer udstødningsgasserne.

Kilde: Ritzau/AFP

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Læs mere om: VW
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111