23948sdkhjf

Danske Mitsubishi-ejere bliver ikke ramt af ny skandale

Ingen af de fire biltyper, som er ramt af ny skandale om snyd med bildata, er solgt i Danmark.
BRÆNDSTOF Sagen om snyd med brændstoføkonomien hos biler fra producenten Mitsubishi berører ikke danske bilejere.

Det bekræftes af Mitsubishi Danmarks marketingmanager Dorthe Elimar Arvin.

- Mitsubishi Danmark er først her til morgen blevet bekendt med sagen, og vi henviser til Mitsubishi Motors pressemeddelelse, hvor der refereres til fire modeller, der ikke sælges på det europæiske marked, siger Dorthe Elimar Arvin.

Snyderiet berører minibilerne "eK Wagon" og "eK Space" fra Mitsubishi. Også biler fra Mitsubishis partner, Nissan, er berørt. Her drejer det sig om biler af typen "Dayz" og "Dayz Roox".

Ifølge Mitsubishi drejer det sig i alt om 625.000 biler, og sagen blev opdaget, da Nissan blev opmærksom på uoverensstemmelser i data for brændstofeffektiviteten.

Mitsubishi har nu standset produktionen og salget af de berørte modeller, og en uafhængig undersøgelse er sat i gang, lyder det fra selskabets ledelse i Japan.

Hos Forbrugerrådet Tænk ærgrer vicedirektør Vagn Jelsøe sig over skandalen.

- Det minder lidt om en genopførelse af forløbet omkring Volkswagen i efteråret, siger han med henvisning til, at den tyske bilfabrikant sidste år indrømmede at have manipuleret test for udledning af miljøskadelige gasser.

- Det er svært ikke at tænke, at der er ved at brede sig en rådden kultur i bilindustrien, siger Vagn Jelsøe, der mener, at bilindustrien er godt i gang med at sætte forbrugernes tillid til branchen over styr.

Også hos bilejernes organisation, FDM, ærgrer afdelingschef Torben Lund Kudsk sig over sagen.

Han mener, at indførelsen af en ny, verdensomspændende testmetode til næste år vil betyde, at det bliver sværere for producenterne at male et skønmaleri af eksempelvis brændstofeffektiviteten.

Men den nye testmetode er ikke nok til at få FDM til at klappe i hænderne af begejstring.

- Fra næste år skulle resultaterne fra laboratorietests gerne afvige mindre fra det, som du og jeg kan få bilen til at køre på literen, end tilfældet er i dag, siger Torben Lund Kudsk.

- Men set med FDMs øjne er det stadig ikke optimalt. Vi så gerne en langt mere præcis test, og det vil vi selvfølgelig fortsat presse på for, siger Torben Lund Kudsk.

Kilde: Ritzau

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125