23948sdkhjf

Sådan slipper du for at betale moms af en brugt bil

Kører en forhandler ærinder i en brugt bil, kan han slippe for at betale moms af fortjenesten, når bilen sælges.
BRUGTMOMS Flere af tilhørerne var ved at få kaffen galt i halsen, da momsdirektør Diana Mønniche fra advokatfirmaet Delacour fortalte om de mange regler, der er omkring bilsalg og moms. Ordene faldt på fyraftensmøder i Sabro, Kolding og Greve arrangeret af Dansk Bilbrancheråd.

Størst overraskelse vakte det, at hvis nogle enkle krav er opfyldt, kan forhandlere af brugte biler blive fuldstændig fritaget for at betale moms af fortjenesten. Det er en forudsætning, at bilerne har været brugt til fri bil eller ærindekørsel i virksomheden (kørsel til lærlinge- eller mekanikerkursus, tur til bageren, kørsel efter reservedele mv.), og at bilen er indregistreret i firmaet navn.

Hvis de krav er opfyldt, så skal der ikke betales moms, ej heller, forskelsmoms af fortjenesten. Den besked var der mange, der blev positivt overraskede over. Altså at en brugt bil kan sælges momsfrit. Oven i købet, fortalte Diana Mønniche, har forhandlerne mulighed for at gå tre år tilbage for at rette op på eventuelt for meget betalt moms forudsat, at det kan dokumenteres, at bilerne har været brugt i firmaet til enten ærindekørsel eller fri bil.

Dokumentation er godt

Her understregede momsdirektøren, at det vil være en god idé at kunne dokumentere ærindekørslen med for eksempel køresedler med underskrift og registreringsnummer på bilen. I princippet er der ikke noget loft over antallet af biler, der på den måde kan blive fritaget for moms. Det afgørende er, at bilerne rent faktisk bliver anvendt til kørsel, som ikke berettiger til momsfradrag for anskaffelsen, hvis der ville være moms på købsfakturaen.

De komplicerede brugtmomsregler blev taget op på tre fyraftensmøder arrangeret af bilhandelskonsulent hos Dansk Bilbrancheråd Finn Wæver.

Et af de andre emner, der blev gennemgået, var kravene til fakturaen. Altså, hvad sådan en brugtvognsfaktura skal indeholde. Og det gælder både de fakturaer forhandlerne modtager fra leverandørerne, og dem forhandlerne selv skriver til kunder eller kolleger.

Hvis bilen er købt i udlandet efter reglerne om erhvervelsesmoms/importmoms og registreringsafgiften først afregnes på det tidspunkt, hvor man indregistrerer køber som ejer af køretøjet, så skal der på salgsfakturaen stå, hvor stor registreringsafgiften er, og hvad momsen beløber sig til, ellers skal man afregne moms af hele salgsprisen inklusiv registreringsafgift. Det faktum kom også bag på en del af tilhørerne.

De tre fyraftensmøder har med cirka 150 antal deltagere været noget af et tilløbsstykke, og Dansk Bilbrancheråds bilhandelskonsulent Finn Wæver betegner brugtmomsmøderne som en stor succes. Blandt de 150 tilhørere var der mange forhandlere, som havde taget firmaets bogholder eller revisor med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141