23948sdkhjf

Håndbog er mest et partsindlæg

Uheldig generalisering kaster skygge over ny vejledning om reparation af el- og hybridbiler, mener AUTIG.
AUTIG : Overskriften ”Kun mærkeværksteder bør lave elbiler” på Motor-magasinets netavis den 4. april fremkalder hovedrysten i AUTIG, men det er ordvalget i en ny håndbog fra Industriens Branchearbejdsmiljøråd, der ligger til grund for miseren, siger direktør Frank R. Hansen fra AUTIG.

I håndbogen, som blandt andre Bilbranchen under DI står bag, deler man arbejdsopgaverne op efter hvad ”lokale værksteder” og ”fabrikantens egne værksteder” kan, og den opdeling giver så anledning til overskriftens fejlkonklusion.

De uafhængige værksteder bliver endnu engang forsøgt nedvurderet, men på helt forkerte præmisser. I de seneste år har mange mekanikere fra uafhængige autoværksteder været på kurser i reparation af elbiler. Og det er en uddannelsesopgave, som både fortsætter og vokser i takt med, at markedet udvikler sig.

I forhold til den beskedne bestand af el- og hybridbiler, der kører på de danske veje, kan relativt mange værksteder i dag tilbyde reparation og vedligeholdelse af disse biltyper og flere mekanikere er løbende under uddannelse.

Vejledningen fra Industriens Branchearbejdsmiljøråd giver med den upræcise opdeling af værkstederne ikke en objektiv analyse af de aktuelle vilkår, men får karakter af et branchepolitisk partsindlæg om opgavefordelingen mellem uafhængige værksteder og mærkeværksteder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156