23948sdkhjf

Fynsk bilhus satser på miljømiddel

Få forklaringen på, hvorfor Peugeot-forhandler i Odense satser på det mere miljøvenlige kølemiddel, R1234yf.
KØLIGT Kølemidler til biler har i flere år været under kritik for at være yderst miljøskadelige og farlige. Branchens modsvar er kølemidlet af typen R1234yf. Det har fået den fynske Peugeot-forhandler Ronald Carlsen til at satse på to fuldautomatiske stationer fra virksomheden Dometic Waeco, som bruges, når forhandlerens mekanikere foretager eftersyn af bilernes aircondition. Keld Christiansen er eftermarkedchef hos Ronald Carlsen, og han forklarer bevæggrundene for at satse på R1234yf yderligere:

- Hovedparten af de nye biler kommer i dag med det nye kølemiddel R1234yf, og eftersom forsikringsselskaberne kræver, at vi foretager airconditionservice efter bilfabrikkernes forskrifter, har det været et naturligt valg, siger Keld Christiansen.

Startvanskeligheder
Eftermarkedschefen lægger ikke skjul på, at høj genanvendelse af gammelt kølemiddel fra en både økonomisk og miljøvenlig side spiller ind. Og med en genanvendelse på hele 99,9 procent opfylder WAECO Low Emission fyldestationen til fulde disse krav.

- Hvis man foretager mange servicetjek, er der rigtig store besparelser at hente på en fyldestation med høj genanvendelsesprocent og fuldautomatik. Samtidig vil vi da også gerne signalere, at vi er en virksomhed, som ikke er ligeglade med miljøet, siger Keld Christiansen.

Hos Dometic Waeco i Danmark, som er en af de virksomheder som importerer de omtalte fyldestationer, mener man dog ikke nødvendigvis, at starten for det miljøvenlige kølemiddel har været nem. Per Flensted, der er adm. direktør forklarer:

- Det nye kølemiddel har været længe undervejs og har også været forbundet med en del polemik på grund af usikkerhed omkring sikkerheden. Men der er ingen tvivl om, at det nu vinder frem. Inden for de seneste måneder er der kommet en del modeller med R1234yf, og det stiller krav til fyldestationerne på de værksteder, som foretager airconditionservice, siger Per Flensted fra Dometic.henmo
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14