23948sdkhjf

Vil sikre flere nye lærlinge i autobranchen

FTZ Akademi og Din Bilpartner har i samarbejde med Den frie fagskole TronsøSkolen i Grindsted skabt en helt ny erhvervslinje målrettet de unge, som drømmer om at blive mekanikere. Målet er at skabe flere og mere motiverede lærlinge til branchen.
UDDANNELSE De Frie Fagskoler hjælper praktisk orienterede unge på deres vej fra grundskolen og videre til ungdomsuddannelserne. Mange unge er allerede i 14–15 års alderen mere motiverede for det praktiske håndværk end det boglige, og vælger derfor en 10. klasse på en fri fagskole. Med TronsøSkolens nye erhvervslinje målretter man sin 10. klasse direkte mod mekanikeruddannelsen, og på den måde vil de unge stå styrket, inden de starter på uddannelsen.

- Det er vanvittig interessant med den nye linje, og vi har tidligere med stor succes haft samarbejde med private virksomheder, der efterlyser en helt særlig kompetence. Et 10. klasses forløb hos os danner fundamentet for de unge, så de er godt rustet til at gennemføre en uddannelse efterfølgende. Vi har fokus på alle aspekter i de unges liv, lige fra det faglige og til at modnes som menneske, fortæller Toni Hessner, forstander på TronsøSkolen.

Mere kvalificeret arbejdskraft

Udgangspunktet er, at der er fordele for alle aktører i det nye samarbejde. De Frie Fagskolers erhvervsrettede kurser skal være en del af forretningsmodellen for virksomheder, der vil få mere kvalificeret arbejdskraft, en fordel for erhvervsskolerne, som vil få ansøgninger fra mere motiverede og uddannelsesparate unge, samt en fordel for den samfundsøkonomiske gevinst i form af mindre frafald og flere faglærte unge.

- FTZ Akademi er gået med i det strategiske samarbejde med TronsøSkolen, da autobranchen i høj grad har brug for at få tilført lærlinge. FTZ Akademiet forbindes normalt med teknisk support og efteruddannelse til autobranchen, men nu går akademiet aktivt ind i den anden ende af fødekæden, for at sikre at vi får de rigtige unge mennesker ind i branchen. Her ser vi Frie Fagskoler og deres erhvervsrettede fokus som en rigtig god samarbejdspartner, forklarer Hans Erik Kristoffersen, Uddannelseschef FTZ Akademi, om baggrunden for den nye uddannelse.

Linjen autobranchen på TronsøSkolen

Autolinjen tilbyder eleverne en bred og grundig indsigt i autobranchen.

Igennem FTZ Akademi tilbydes der aktiviteter, der giver indsigt i grossistens rolle i forhold til værkstederne.

Praktikperiode på et af Din Bilpartners 142 værksteder i Danmark.

Forløbet vil gøre, at eleverne står stærkt, både når de skal vælge erhverv og ikke mindst finde en læreplads.

Skoleforløbet er en del af et 10. klasseforløb, hvor eleverne bor på TronsøSkolen.

Det er opbygget via fire moduler samt et aktivt samarbejde med FTZ Akademi, erhvervsskolerne og praktikpladser.

Fakta om TronsøSkolen:

Er en Fri Fagskole

Optagelseskrav: 9. klasse.

Alder: Skal være fyldt 16 år (eller afsluttet 9. klasse).

Undervisningsform: Gøremåls-undervisning.

Efter TronsøSkolen fortsætter 50 procent på en erhvervsuddannelse og 50 procent på en gymnasial uddannelse.

Som elev på TronsøSkolen kan man vælge mellem seks linjer: Hest, landbrug, gokart, teknik, gastronomi og autobranchen


Tæt på værkstedet

FTZ Akademis rolle vil blive at introducere eleverne i branchen gennem flere aktiviteter. Det indebærer,at afholde branchedage i en af FTZ’s afdelinger, hvor eleverne får indsigt i grossistens rolle i forhold til værkstederne samt autofaglige dage, hvor eleverne præsenteres for, hvad det indebærer at servicere, reparere og fejlfinde på nyere biler. Her vil eleverne ligeledes få indblik i den nyeste teknologi og udvikling på bilerne. Hertil kommer samarbejdet med Din Bilpartner kæden, om at finde praktik værksteder, hvor eleverne i en 14 dages periode kan se og opleve dagligdagen på et autoværksted.

- Vi har længe ønsket at øge interessen hos de unge for et job som mekaniker i autobranchen, idet mange af vores værksteder mangler lærlinge. Via dette nye samarbejde er jeg sikker på, at branchen vil få tilført lærlinge, som er målrettede og fokuserede på at få en spændende uddannelse i en verden, hvor udviklingen går hurtigt. Vi har, som værkstedskæde, følt et ansvar for at medvirke til en øget interesse for faget. Værkstederne i Din Bilpartner kæden oplever stor kundetilgang, men samtidig har man svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det glædeligt at vi, sammen med FTZ Akademi og TronsøSkolen, kan tage et medansvar for, at tilføre nye lærlinge til værkstederne. Din Bilpartner værkstederne vil være praktiksteder for eleverne fra TronsøSkolen, udtaler kædechef i Din Bilpartner, Niels Peter Nøddeskou-Fink.

Skal rode i motorer

På TronsøSkolen er der indrettet værkstedslokale med blandt andet motorer i stativ, hvor det vil være muligt at foretage adskillelse, udmåling og monteringsarbejde. For at denne del kan blive endnu mere relevant i forhold til branchen, vil nogle af disse aktiviteter foregå på Campus Grindsted Erhvervsskoles autolinje. Her vil eleverne kunne komme et skridt videre, idet der kan stilles undervisningsbiler og udstyr til rådighed, som giver et mere realistisk billede af de reparationer, der foretages på autoværkstederne.

- Som fri fagskole har vi altid fokus på at bygge bro mellem skole og erhvervsuddannelserne, og med vores nye linje får eleverne mulighed for at afprøve sig selv i forhold til de udfordringer, der er på et autoværksted. De bliver bedre i stand til at kunne træffe det rigtige valg, når der skal vælges læreplads. Eleverne vil ligeledes få en unik mulighed for at bevise sine evner og interesser på praktikstedet, og på den måde bane vejen for en læreplads, pointerer Toni Hessner.

Udover TronsøSkolen, FTZ Akademi og Din Bilpartner vil Campus Grindsted også indgå i samarbejdet.

Det første hold starter i august 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109