23948sdkhjf

Dansk biløkonom vandt international konkurrence

Sigurd Varming, der er biløkonomstuderende fra Terminalen i Odense, løb med sejren i international simulator-konkurrence.
ØKONOMER Danske Sigurd Varming løb, sammen med sin arbejdsgruppe, med sejren i simulator-konkurrencen NUCARS, der i år fandt sted i Frankrig.

NUCARS er et simulationsspil, hvor deltagerne skal drive en virtuel bilvirksomhed i 12 regnskabsperioder. Her skal de studerende i hver periode træffe beslutninger inden for markedsføring, salg, eftermarked, personale og kundetilfredshed. Sigurd Varming, der til dagligt er biløkonomstuderende hos Terminalen i Odense, giver selv sit bud på, hvorfor hans gruppe løb med sejren:

- Grunden til, at vi vandt, er nok, at vi fra starten havde fokus på og udviklede vores produkter med udgangspunkt i vores valgte målgruppe. Det gjorde, at vi hurtigt fik differentieret os fra konkurrenterne, fortæller Sigurd Varming og tilføjer:

- Derudover var vi gode til at få diskuteret beslutningerne, så vi fik belyst både de gode og dårlige sider. Vi arbejdede godt sammen på tværs af kulturer og uddannelser, og netop fordi vi var så gode til at tale sammen, gik der ikke snakkeklub i den.

I alt var 11 danske biløkonomer udvalgt til NUCARS 2016 den 7. til 11. marts, der blev afholdt ved ESSCA-universitetet i Angers i Frankrig. I alt ti arbejdsgrupper kæmpede om at gennemføre de 12 regnskabsperioder.

Internationalt netværk
I alt 60 internationale studerende fra både Tyskland, Frankrig, Danmark og Holland var med i NUCARS 2016-konkurrencen. De studerende blev sat sammen i ti grupper, som skulle samarbejde opgaverne i simulatorprogrammet.

Ud over selve strategispillet, bød de studerendes tætpakkede program også på en rundvisning på Scanias fabrik i Angers, et besøg på Le Mans-banen og hos den lokale BWM/Mini-forhandler Dynamism Automobiles. Dertil blev de unge økonomer officiel modtaget af Angers viceborgmester i smukke omgivelser på byens gamle klosterhospital. Anne Sejer Hansen, der er underviser og vejleder på Biløkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus var også med i Frankrig. Hun lægger især vægt på samarbejdet på tværs af lande:

- Det var dejligt at opleve, hvor hurtigt de studerende fandt ud af at samarbejde på kryds og tværs. Det var bestemt ikke altid let, men netop de udfordringer, som de studerende bliver kastet ud i, når de skal indgå i disse tværkulturelle relationer, giver dem ubetalelig erfaring og indsigt i, hvor vigtigt det er at have viden om og forståelse for forskellige kulturer og sprog, siger Anne Sejer Hansen.

NUCARS, der er en forkortelse for ’Northwood University Computerized Automative Retail Simulation’ skal i 2017 afholdes i Kina. Det er samtidig den 20. årgang af eventet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268