23948sdkhjf

VW-forhandlere kræver erstatning

Flere amerikanske VW-forhandlere vil have erstatning af moderselskabet for tabt omsætning.
DIESELGATE I månedsvis er Volkswagen Group primært blevet bombarderet af sure kunder, der vil have erstatning for eftervirkninger af bilgigantens skandalesag, der er døbt 'Dieselgate'. Men sagen, der startede tilbage i september 2015, breder sig nu også til forhandler-leddet i USA.

Foreløbigt har tre fremtrædende Volkswagen-forhandlere i USA søgt om erstatning for de tabt, forretningerne har mistet som følge af afsløringen af, at VW-biler i USA udleder langt mere NOx, end bilerne var angivet til. Det skriver flere udenlandske medier efter et møde i midten af marts.

En af deltagerne på mødet var Alan Brown, der er formand for Volkswagens U.S. Dealer Council. Han deltog på mødet sammen med Herbert Diess, der er VW's globale brandingchef. Også Hinrich Woebcken, der er ny overordnet direktør for VW i USA var med, men ingen af de to sidstnævnte har ønsket at kommentere på mødet.

Forhandler-formanden Alan Brown siger dog:
- Jeg vil opfordre Volkswagen til at udtænke en strategi for, hvordan firmaet vil behandle de tabt, som mærkets franchise-butikker har lidt, siger han til Automotive News.

Der findes omkring 650 VW-butikker i USA, hvor det tyske indtil Dieselgate brød ud, var begyndt at opleve en stigende vækst i antal solgte dieselbiler. Men selv om hverken Herbert Diess eller Hinrich Woebcken ønskede at forholde sig til problematikken i denne omgang, er freden ikke forbi. Allerede den 2. april skal de to VW-bosser mødes med den stærke, amerikanske organisation National Automobile Dealers Association i Las Vegas. Også her vil tabet hos VW-forhandlerne i USA også være på dagordnen.

Ifølge Volkswagens U.S. Dealer Council har VW-forhandlerne rundt om i landet mistet adskillige millioner dollars som følge af Dieselgate, og i nogle områder har man oplevet en tilbagegang i salget på helt op til 20 procent.

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133