23948sdkhjf

Winterkorn vidste besked

Den tidligere VW-topchef Martin Winterkorn kendte angiveligt allerede til snyd med dieselmotorer i 2014, skriver den tyske avis Bild.
DIESELGATE Meget tyder på, at Martin Winterkorn, den tidligere topchef i Volkswagen AG, vidste besked om, at mærkets biler i USA var udstyret med en særlig software, der gjorde, at de amerikanske myndigheder sandsynligvis ville komme efter mærket i forbindelse med NOx-udledning. Det skriver den tyske avis Bild am Sonntag nu på baggrund af et internt arbejdsdokument, som blev sendt rundt, da Martin Winterkorn sad i spidsen for den tyske bilgigant. Dokumentet bekræfter angiveligt, at Martin Winterkorn allerede tilbage i maj 2014 skulle være blevet underrettet om, at der var problemer i USA. Ifølge det interne dokument så skulle Martin Winterkorn konkret være blevet fortalt: ”Man ikke kan forklare en pludselig stigning i udledning af NOx, og at myndighederne (de amerikanske, red.) sandsynligvis vil lede efter en måde hvorpå, man kan afdække funktionerne i softwaren til motorstyringen”.

Tingene ramlede som bekendt for VW, da den såkaldte ’Dieselgate’-skandale brød ud den 18. september 2015, hvor den amerikanske organisation United States Environmental Protection Agency (EPA) afslørede, at VW-biler solgt i USA udledte langt mere NOx end tilladt, og VW’s dieselbiler angiveligt var udstyret med snydesoftware, der skulle aflede opmærksomheden under test og få bilerne til at fremstå mere miljøvenlige, end tilfældet var. Senere stod det klart, at det fifleri var fast del i mere end 11 millioner biler, hvoraf 91.000 af dem findes i Danmark.

Brevet, som den tidligere CEO angiveligt skulle have set, kender to øvrige ansatte også til, skriver nyhedsbureauet Reuters. De to kilder kan dog ikke endeligt bekræfte, at selveste Martin Winterkorn skulle have set udmeldingen fra USA.

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14