23948sdkhjf

Mekonomen: Fortsat god vækst

Men fjerde kvartal blev trukket ned af engangsomkostninger og Danmark.
REGNSKAB Fjerde kvartal var præget af fortsat god vækst, som bekræfter Mekonomen Groups tendens til at erobre markedsandele på gruppens vigtigste markeder i 2015. Men engangsomkostninger og Danmark havde en negativ effekt på omkring 30 millioner svenske kroner på driftsresultatet i fjerde kvartal.

Derimod er svækkelsen af ​​den norske krone i løbet af kvartalet er blevet opvejet af prisstigninger, mens cashflow fra driftsaktivitet er styrket i 4. kvartal af 2015.

Koncernens omsætning for 4. kvartal af 2015 steg således fem procent til 1447 millioner svensker kroner - mod 1373 millioner året før.

- Den gode vækst i kvartalet er primært drevet af øget salg til tilknyttede og uafhængige værksteder, hvor væksten nåede over ti procent. Øgede markedsinvesteringer sammen med udviklingen af ​​ProMeister, og at vi systematisk har forbedret tilgængeligheden af ​​reservedele lokalt er de vigtigste faktorer bag den positive udvikling, udtalte adm. direktør Magnus Johansson ved regnskabsaflæggelsen 17. februar.

Driftsresultatetet faldt til 109 millioner svenske kroner (145), hvor driftsresultatet i fjerde kvartal var påvirket af engangsomkostninger, som primært skyldes nedskrivninger og hensættelser samt organisatoriske ændringer og ophør af butikker i Mekonomen Sverige. Desuden havde Mecas eksport forretning til Danmark fortsat negativ effekt på indtjeningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125