23948sdkhjf

Kriminel fortid er ingen hindring for en læreplads

Bilforhandler hjælper ung med at få styr på gæld, og nu tager VVS-installatør ham i lære.
UDDANNELSE Unge skal ikke gå til spilde, selv om de ikke kommer i gang med en uddannelse i første omgang. Det mener VVS-installatør Daniel Thrane og en række andre erhvervsfolk i Holstebro Kommune. Derfor har Daniel Thrane nu ansat 26-årige Bjarke Fromsejer som den første lærling i sit firma. Det har han gjort, selv om Bjarke Fromsejer ved ansættelsessamtalen åbent erkendte, at han har haft en kriminel fortid.

Daniel Thrane følger med i et initiativ i Holstebro om at vise omsorg for unge, der har svært ved at komme i gang på arbejdsmarkedet. Det kaldes ”Care for Young”. Nu nøjes Daniel Thrane ikke med at støtte tankerne. Nu påtager VVS-installatøren sig ansvaret hver morgen, når han møder sin nye lærling på arbejde.

Kontakt til STS-chef

Bjarke Fromsejer bor ved Ulfborg og er kommet ud på den anden side af en tid med butikstyverier, stoffer og andre dumme sager. Via ”Care for Young” kom han i første omgang i kontakt med direktør Ejgild Christensen fra STS Biler i Holstebro. Bilforhandleren har blandt andet hjulpet ham med at få styr på økonomien og arrangeret afdragsordninger på gammel gæld. Bjarke Fromsejer har hjulpet til hos STS Biler, og derefter kom han videre til VVS-firmaet.

Guldklump på gulvet

Daniel Thrane har overhovedet ikke været bekymret ved at ansætte Bjarke Fromsejer som lærling.

- Alle skal have en chance, når de ændrer kurs i deres liv. Bjarke møder til tiden hver morgen og passer arbejdet, som han skal. Jeg kunne have smidt en guldklump på gulvet, hvis jeg havde sagt nej til ham som lærling, siger Daniel Thrane.

Installatøren har selv prøvet, at arbejdslivet ikke altid går som ventet. Han kom til skade med knæet, da han var svend. Det var så alvorligt, at han måtte gennem et revalideringsforløb.

Om cirka fire år er Bjarke Fromsejer uddannet som VVS-specialist. Han tænker allerede på, at han så vil have sit eget firma.

Fradømt kørekortet

Bjarke Fromsejer er i øvrigt fradømt kørekortet, og derfor har han fået lov at møde en halv time senere på sin nye arbejdsplads, så det passer med bussen.

Først i 2017 kan han begynde at køre i firmaets bil, og i mellemtiden må arbejdsgiveren selv tage ekstra ture, men det gør han gerne for at vise omsorg for en ung.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109