23948sdkhjf

Kinesisk skuffelse sender Ferrari i bakgear

Luksusbilproducenten Ferrari skuffer investorerne i sit blot andet regnskab, siden selskabet blev børsnoteret.
ØKONOMI Den traditionsrige luksusbilproducent Ferrari gik med pomp og pragt på børsen i sensommeren. Men allerede i sit andet regnskab efter noteringen må selskabet skuffe sine investorer og se sin aktie styrte.

Ifølge Bloomberg News forventer Ferrari at sælge omkring 7900 biler i 2016, blot tre procent flere end i 2015. Hvad værre er, så faldt salget i Kina, der er et vækstmarked for så godt som alle bilproducenter, med 22 procent i 2015.

Det farver aktien rød som de biler, selskabet sælger. Aktierne i Ferrari falder med 13,7 procent til 34,58 dollar på børsen i New York og er dermed faldet til under niveauet fra børsnoteringen sidst i august.

- Nedgangen i Kina giver en meget lidt aggressiv forventning til resultatet i 2016. Resultaterne for 2015 viste samtidig svaghed, og problemet Kina er kommet for at blive, siger analytiker ved IG Group Vincenzo Longo til Bloomberg News.

Ferraris bestyrelsesformand, Sergio Marchionne, har tidligere sagt, at Ferrari vil øge salget til over 9000 biler om året i 2019.

Han fortalte i samme moment, at han ser lyst på fremtiden, så længe Ferrari følger sin gamle strategi om altid at producere færre biler, end der er efterspørgsel efter.

Ferrari blev skabt af italienske Enzo Ferrari i 1939 med hovedkvarter i Modena.

Selskabet blev i 2015 børsnoteret af sine ejere, Chrysler og Fiat, da disse blev lagt sammen.

Det skete med overvældende interesse, og selskabet blev værdisat til 9,8 milliarder dollar.


Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094