23948sdkhjf

De mest sikre biler i 2015 er kåret

Euro NCAP har offentliggjort listen over, hvilke bilmodeller i ni klasser, der blev testet bedst sidste år.
BILPRODUKTION Efter et meget travlt år med 40 bil-crash har den europæiske sikkerhedsorganisation Euro NCAP offentliggjort, hvilke biler der klarede sig bedst i hver sin klasse i 2015.

Det blev året, hvor den nye, fulde frontaltest blev indført, og det var håbet, at stramningen fik en signifikant indflydelse på indførelsen af selestrammere på bilernes bagsæde og last-begrænsere i alle sektorer, ligesom autonom nedbremsning bliver stadig mere udbredt.

Langt fra alle bilmodeller klarede sig godt, og især kan Euro NCAP se en forskel på nyere biler, udviklet til de seneste sikkerhedskrav, og ældre bilmodeller, der ikke er blevet opdateret, så de nu slæber sig et pænt stykke efter udbryderholdet forrest.

Den bedste blandt de store offroadere, og vinderen totalt, blev Volvo XC90, hvor det svenske flagskib opnåede flotte 97 procent for voksen-beskyttelse samt maksimale 100 procent for sine sikkerheds-teknologier.

Mercedes-Benz GLE er den bedste blandt de små offroadere. I kategorien stor familiebil deler Jaguar XE og Toyota Avensis førstepladsen – med topscore i henholdsvis sikkerhedsudrustning og sikkerhedsteknologier til en endog lav pris.

Bedste craschtest blandt de små familiebiler viste Infiniti Q30, der især fremhæves for sin aktive motorhjelm for fodgængersikkerhed. Honda Jazz og Suzuki Vitara stod skulder ved skulder, hvor især Jazz bliver fremhævet for Hondas avancerede sikkerhedssystemer.

VW Touran er bedste lille MPV, og Ford Galaxy/S-Max slog lige akkurat Renault Espace blandt de store.

Ingen af de topløse cabrioleter, der blev testet sidste år, nåede de maksimale fem stjerner, da bilproducenterne tilsyneladende nedprioriterer sikkerheden i denne type biler. Men Mazda MX-5 bærer de flotteste fire stjerner i feltet.

2016 bringer nye udfordringer, idet Euro NCAP introducerer krav til AEB fodgænger-systemer. Nogle bilmodeller, især i premium-segmentet, har allerede dette indbygget og fører således an i feltet over morgendagens bilpark.

De vandt crash-kategorierne 2015
Alle de følgende kategori-vindere hos Euro NCAP har fået de maksimale fem stjerner:
Stor offroader: Volvo XC90
Lille offroader: Mercedes-Benz GLC
Stor familiebil: Jaguar XE
Lille familiebil: Infiniti Q30
Stor MPV: Ford Galaxy
Lille MPV: VW Touran
Supermini: Honda Jazz
Sportsvogn: Mazda MX-5
Business- og familiebus: Citroën Spacetourer/Peugeot Traveller/Toyota Proace

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082