23948sdkhjf

Fint år for bilforhandlere

Dansk Brancheanalyse klar med analyse af Danmarks 400 største bilforhandlere og 19 importører.
REGNSKABER 2014 har igen været et fint år for landets 400 største bilforhandlere, hvis men måler på bundlinjen - eller toplinjen, melder Dansk Brancheanalyse, som på mandag den 18. januar for niende år i træk udkommer med en analyse af Danmarks 400 største bilforhandlere og 19 importører.

- I skrivende stund har bilforhandlerne tjent 463 millioner kroner, hvilket er en anelse under de 474 millioner, som de tjente i 2013. Væksten i omsætningen for bilforhandlerne ser - igen i skrivende stund - ud til at have været omkring 6,1 procent, hvilket er godt over den generelle økonomiske udvikling i Danmark, siger manden bag Dansk Brancheanalyse ApS i Søborg, Ole Egholm

- Den fine vækst har tilsyneladende dog ikke været nok til at branchens overskud skulle øges. Vi glæder os også over, at 2015 - i det mindste de første 11 måneder - har budt på yderligere fremgang for branchen, i det mindste når vi måler på antallet af nye solgte køretøjer, der for tiden ligger i plus 10,1 procent, så umiddelbart er der håb om atter et godt år 2015 for dansk bilbranche, og muligvis basis for at slå alle rekorder, tilføjer han.

- Hvis vi ser på importørerne, har de 19 personbilimportører tilsammen tjent 568 millioner kroner, og selv om dette heller ikke er rekord, så har 2014 da også for disse været i den behagelige ende, konstaterer Ole Egholm.

Kun to konkurser

Analysen tager udgangspunkt i de sidst offentliggjorte regnskaber – det vil sige 2014 eller senere. Endvidere kobler rapporten disse informationer med, hvilke bilmærker der forhandles.

Rapporten medtager alle bilforhandlere med mindst 50 millioner kroner i omsætning eller mindst ni ansatte, i skrivende stund er det præcis 404 forhandlere, herunder også de store brugtbilforhandlere, samt forhandlere af vare- og lastbiler.

- Vi ser naturligvis også separat på Danmarks 19 største bilimportører og deres økonomi. De oplysninger der ikke fremgår af regnskaberne hos visse forhandlere, som for eksempel omsætning, dækningsbidrag, antal ansatte eller ejerforhold, laver vi kvalificerede estimater på, oplyser Ole Egholm.

Udover de generelle regnskabsoplysninger og nøgletal for hver enkelt af bilbranchens virksomheder, byder rapporten også på en lang række snit på, hvordan det går bilforhandlerne alt efter ejerform, geografisk beliggenhed, antal forretninger, hvilket bilmærke der bliver forhandlet, eller hvor mange bilmærker der forhandles, og hvor stor bilforhandleren er.

- Vi følger alle pengene til dørs, så vi får styr på millionærerne i bilbranchen. Dem er der heldigvis stadig rigtig mange af, godt 400 personer med en formue i det ultimative moderselskab på mindst to millioner kroner. Se dem alle i listen over bilbranchens millionærer, og se, hvor mange millioner de er gode for, opfordrer han.

Analysen har en lang række top-20-lister over de største overskud, højeste vækst, højeste overskudsgrad, største gennemsnitslønninger med videre samt kigger på de værste præstationer i form af tilsvarende største underskud, største salgsnedture, laveste lønniveauer, ”syge” virksomheder og så videre.

Analysen ser ikke kun på bilbranchens resultater, men også på bilbranchens aktiver og passiver.

- Vi tillader os at lave en liste over de virksomheder, der er mest konkurstruede. Heldigvis har året været skønt, og vi har indtil videre derfor kun set to konkurser i 2015 blandt de 400 forhandlere, der indgik i sidste års analyse - mod tre konkurser i 2013. Bilforhandlerbranchen - i hvert fald når vi ser på de 400 største - er en ganske solid branche, siger Ole Egholm.

Rapporten udgives i rapportform, fylder godt 170 sider og koster 4000 kroner plus moms.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125