23948sdkhjf

Nordjyder får tre millioner kroner til ladestandere

Både miljøet og el-billister i Nordjylland fik en tidlig julegave med planerne om opsætning af 42 nye ladestandere i regionen. Det nordjyske partnerskab bag initiativet har fået støtte fra Energistyrelsen.
ELBILER Et nyt nordjysk partnerskab for e-mobilitet har besluttet at gøre det mere attraktivt for nordjyder at skifte til en elbil. Det skal ske ved at opsætte yderligere 42 ladestandere spredt ud over hele Nordjylland, og det miljøvenlige initiativ har netop fået støtte fra Energistyrelsen. Det skrev Region Midtjylland kort før jul i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at Energistyrelsen kan se potentialet i Nordjyllands satsning på elbiler. Den nationale opbakning til vores ambitioner på energi- og klimaområdet betyder, at vi fra start af kan få projektet op i en skala, som gør elbiler til et attraktivt alternativ til benzin- og dieselbiler, udtaler Ulla Astman, der er regionsrådsformand.

Netop skala er et nøgleord for udbredelse af elbilisme. Det nuværende nordjyske net af ladestandere er nemlig stadig så grovmasket, at mange nordjyder holder sig tilbage fra at skifte til elbil. De er nervøse for, om de kan bruge elbilen i hele Nordjylland uden risiko for at løbe tør for strøm. Samtidig er de store offentlige organisationer, for eksempel kommunerne, stadig ikke overbeviste om, at de uden større problemer kan udskifte en del af deres almindelige biler med el-biler.

Foruden Region Nordjylland består det nye nordjyske partnerskab for e-mobilitet foreløbigt af Aalborg Kommune, Rebild Kommune, Hjørring Kommune og Aalborg Havn. Partnerskabet investerer selv mere end 2,3 millioner kroner i de 42 ladestandere samt i fire nye el-biler, som anskaffes af Aalborg Kommune og Aalborg Havn for at demonstrere, hvordan elbiler kan erstatte biler, som kører på fossilt brændstof. Energistyrelsen har valgt at støtte initiativerne med 600.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14