23948sdkhjf

Ford Transit fylder 50 år

På 50 år har Ford produceret mere end syv millioner eksemplarer af den populære varebil.
KLASSIKER Det er svært at sige varevogn uden samtidig at nævne Ford Transit. Og nogen døgnflue kan man heller ikke kalde Transit-modellen, som Ford nu kan fejre 50 års jubilæum med. Den første egentlig Ford Transit blev første gang sat sammen på samlebåndet i Berkeshire i England 9. august 1965. Siden har Ford Transit sat sit præg på markedet for varebiler i både Europa, USA og senest Kina, hvor Ford for alvor har åbnet for en hungrende, kinesisk marked med eget produktionsanlæg. I alt har Ford produceret mere end syv millioner eksemplarer af varebilen.

Ford Danmark inviterede derfor fredag den 18. september Motor-magasinet ud for at se, hvordan varevognsikonet har ændret sig over årene. Her kunne man blandt andet se en dansk Falck-Zonen ambulance, en ombygget Transit fra 1985, der i dag fungerer som tourbus for en Classic Race-kører og så nogle et par varebiler fra danske iværksættere, der bruger de nyeste Transit-udgaver.

Transit-serie udvidet
Da Ford i 2012 satte gang gang i syvende generation af Transit-serien betød det samtidig et bredere produktkatalog. Det betyder, at man i dag kan købe Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom og så Transit. Ford Transit Courier er den mindste version, mens varevognen, der blot hedder Transit er størst. Af praktiske egenskaber svinger volumestørrelsen på varebilerne mellem 2,3 til 15,1 m3, mens totalvægten bevæger sig mellem 1765 til 4700 kilogram. Nyttelasten svinger mellem 503 og til 2673 kilogram. Koblingsvægten spænder dertil mellem 500 kilogram og så op til 3500 kilogram. I Danmark sidder Ford på godt en femtedel af varebilsmarkedet takket være Transit.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188