23948sdkhjf

Originaler trænger sig på

Den ugentlige leder fra autobranchens uafhængige fagblad.
MOTOR-MAGASINET MENER: Autobranchen har ry for at samle på originaler. Måske på grund af passionen for såvel biler som branchen har en række markante personligheder gennem tiden slået deres folder i autovirksomheder og -organisationer. Og ofte har de været temmelig underholdende selskab, der har sat deres præg på udviklingen. En stribe originale tanker og ideer er født hen ad vejen. Både forretningsmæssigt og produktmæssigt.

I øjeblikket forgår en yderst spændende sondering, der kan rykke ved hele eftermarkedet, hvis den får lov at vinde gehør og blive udbredt, som vi beskriver i denne uges fagblad. Under mottoet ”Vi er helt originale” forsøger den mangeårige større danske reservedelsleverandør Scan Auto & Dybbroe Group, specialiseret i originale dele, at flytte et udenlandsk salg af originaldele til det hjemlige, frie eftermarked via en række strategiske samarbejdsaftaler med de danske bilimportører. Fiat har allerede set lyset og er tilfreds. Flere drøftelser med andre bilimportører pågår. Og mon ikke nogle af de inviterede 15 bilimportører – måske alle – kan se, at der ligger en forretningsmæssig win-win situation og vinker forude?

Men sonderingerne kræver, at gamle, tornekransede mure bliver revet ned i forholdet mellem det autoriserede og det frie eftermarked. Markedssituationen tilsiger, at det nu er tid at nå ind og kysse Tornerose, så en ny epoke kan vækkes til live i de frie værksteders forbrug af OE-dele. Hvor meget en række af disse nye samarbejdsaftaler vil fortrænge salget af OEM-dele via de frie grossister, vil tiden vise. Vi følger med spænding udviklingen.

At der så også er egen-importeret kvalitetsvin på bonusprogrammet – fordi direktøren er en levemand med hjerte, der banker for Italiens specialiteter – for at skylle de originale dele bedre ned, er vel ikke så underligt. Vi er vel i autobranchen med dens herlige hittepåsomhed!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093