23948sdkhjf

Støvsugerbanden og Robin Hood

Den ugentlige leder fra autobranchens uafhængige fagblad.
AUTOBRANCHEN ER HISTORISK god for mange spændende retssager. Nogle i afdelingen for mindre skruer. Andre i de helt høje luftlag, hvor principielle spørgsmål skal afprøves. En sådan stor sag er en række afgørelser de næste dage her i juni, hvor eBay og Autouncle igen-igen skal mødes i retten for at få afgjort, hvem der har retten til data på de biler, der indtastes i eBays Bilinfo-system.

SIDEN FOGEDFORBUDDET i 2013, der forbød Autouncle at støvsuge eBay-relaterede bildata, har Autouncle – på bilforhandlernes opfordring – hentet data fra forhandlernes hjemmesider i stedet. Det vil eBay også have stoppet. Altså en ganske alvorlig og vidt forgrenet sag, der nu skal afgøres. Motor-magasinet holder sig, som altid, neutral som uafhængigt fagblad, og refererer i denne uge, at den store brancheforening for bilforhandlere, AutoBranchen Danmark, nu støtter Autouncle i sagen. Det giver alt andet lige pondus og modvægt i den lille brancheaktørs kamp, kan vi med god ret konstatere.

DET ER NATURLIGVIS ikke tilfældigt, at det lige netop er AutoBranchen Danmark, og ikke konkurrenten Bilbranchen, der melder sig som støtte. Alle i branchen er fuldt ud klar over, at AutoBranchen Danmark står bag Biltorvet A/S og Auto-IT A/S og dermed har interesser i at beskytte sig over for eBay. Dette forhold skal retterne naturligvis tage i betragtning i sagsbehandlingen – det er bolden og ikke firmaet, der skal gås efter.

BOLDEN ER DE VIGTIGE bildata, som vi i dén grad savner en afklaring af tilhører hvem – skal bilforhandlerne have rettens ord for, at de er deres? Eller har eBay ret i, at data er beriget i deres regi og derfor tilhører koncernen? Og må Autouncle, som en bildataenes Robin Hood, støvsuge bilforhandlernes hjemmesider udenom eBay og hjælpe bilforhandlerne til at øge gennemsigtigheden på markedet? Vi ser frem til en afklaring snarest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109